Xp lassan tölti be a tálcát?
Az Xp-m nehezen indul. A bootolással nincs gond,3-4szer ér végig a csik és már indul is. A probléma akkor kezdődik, amikor megjelenik az "Üdvözöljük" felirat. Ez tart kb 2 percig, majd megjelenik a háttérkép kb 2 perc. És csak utánna a tálca, és az ikonok. Nem, nem akarom ujra telepíteni, és csak a szükséges programok indulnak. Tűzfal, virusírtó, helyi kapcsolat. Volt regisrty tisztítás,töredezettségmentesítés, és merevlemez tisztítás.
Van erre valami megoldás, hogy azonnal töltse be a tálcát, és az ikonokat?
próbáld ki, hogy tényleg az explorerrel lehet-e a baj.
Ctrl+Alt+Del (feladatkezelő)
Folyamatok -> jelöld ki: explorer.exe -> Folyamat leállítása -> Igen
ilyenkor eltűnik a tálca.
Alkalmazások -> Új feladat... -> explorer -> ok
most is lassú?
Igen, próbáltam ezt is. Ilyenkor vagy lefagy, vagy rendesen megjelenik rögtön a tálca,és az ikonok. Köztes állapot nincs. Próbáltam már kicserélni az explorer.exe-t, de védett fájl, nem engedi felülírni, sem módosítani.
Az a furcsa, hogy ettől eltekintve gyors a rendszer, sőt a win7-et is azért cseréltem le Xp-re vissza, mert ez gyorsabb volt. Hülyén hangzik, de így van.
jobb gombbal kell az explorer.exére
kattintani -> tulajdonságok -> speciális -> az archiválásra készről szedd le a pipát!
elmented a változtatásokat. nem törlöd ki, csak kimásolod az asztalra. beszerzel egy jó explorer.exét, beteszed a windows mappába, és amikor rákérdez, válaszd azt, hogy lecseréled. de ha valami nem működik, nem vállalok érte felelősséget... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!