Melyik a jobb Intel Core vagy AMD? NVidia vagy ATI?
OFF:"csak a csúcskategóriában sosem volt első"
Anno az AMD érte el először az Athlonnal az 1 Ghz-et, aztán az azután megjelenő Pentium 4-hez képest az Athlonok azonos órajelen sokkal jobbak voltak, és a csúcskategóriában is verték a parasztvakító P4-eket(értsd: magas órajel, alacsony valós teljesítmény).
ON:
Amúgy én nem javaslom a 6 magos processzort. Inkább egy Phenom II 955-öt javaslok, az kihajtja a legerősebb videokártyát is, és igencsak olcsó. Ha pedig olyan alaplapot veszel, ami támogatja a Bulldozert, akkor később cserélheted a procit.
Videokártyákat én nem nagyon vágom, ezért erre nem válaszolok.
ma 10:45:
A videokártya piacnak egyre kisebb a jelentősége. Már most az eladott számítógépek 80%-ában csak integrált videokártya van, és a processzorba integrált egyre jobb megoldásokkal ez az arány csak nőni fog, hamarosan a játékosok közül is csak a fanatikusabbak fognak dedikált kártyát venni. Mondjuk ezen a téren az AMD az élen jár a Llano-val.
Olyan erős GPU-t nem lehet integrálni, ami nagy felbontásban elbírja a friss játékokat. Nem is fognak soha. Az A8-3850 IGP-je is egy GT430/HD5570 szint, ennél alig tudnának erősebbet belerakni, mert fizikailag nem férne bele.
Ez még egy több éves játékhoz is kevés Magas beállítások mellé 720p fölé. Egy játékosnak, nem fanatikus játékosnak, ez a teljesítmény nem elég. Nem is lesz soha. Legalábbis amíg nem épül ki (ha egyáltalán!) és terjed el az OnLive! rendszere.
A hat magot jelenleg nem használják ki a játékok, ezért jobb az erősebb négymagos. Mire pedig kihasználnák, addigra már a Phenom X6 amúgy is gyenge és elavult lesz.
A Bulldozer az AMD következő csúcskategóriába szánt processzor architektúrája:
Most néztem mit írtam.
A 4870 az 4870X2 akart lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!