Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Még egy gép összerakós kérdés...

Még egy gép összerakós kérdés (? )

Figyelt kérdés

Röviden:

A régi számítógépem elromlott és újat kell vennem. A laptop nem játékra való, ezért még várni sem nagyon tudok :-)

Célom:

Tropico 3, Empire Total War, Mafia 2-vel tudjak játszani.

Kikötés:

Csak Intel és Nvida :-)

Pénzösszeg:

100.000 forint (+10.000 legflejebb). De ebben benne lenne még egy winchester, szóval magára a gépre olyan 70-80 lenne.

Ami megvan a régi gépből:

Író, olvasó, moinitor, 550W tápegység, egér, billenytűzet

A számítógépboltban ezeket dobtuk össze:

Ház: Cooler Master RC-370-KKN1

Memória: 2048/1333 DDR3 Kingmax

HDD: 500GB Hitachi STATA2 16MB

Videókártya: Nvidia Geforce GT440 1GB DDR3 vagy Nvidia Geforce GT440 1GB DDR5

Igazából már a processzornál, illetve az alaplapnál vannak gondok.

Processzor(?): Intel i3 540 vagy Intel E6700 3.2GHz 1066

Alaplap(???): A listán van egy kettő, de nem tudom, hogy jók e a fenti konfigurációkhoz.

Asus P7H55 vagy Asus P5G41T-M LX

Szóval a legjobban az alaplappal vagyok gondban, nem értek hozzá.

Mint látható, nem nagyon értek a géphez, szóval ne ilyen www.gépbolt.hu összerakós listát adjatok, hanem valami magyarázatot, hogy miért azt.

U.i.: Tényleg ne bogaraskodjatok AMD-vel, meg ATI-val :-) Ismerem a népet. Bennem van a hiba, de elvakult vagyok :-)

2011. júl. 3. 17:42
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:

Megrendelve :'-D

Alaplap

1db ASROCK H61M/U3S3......16.237 Ft

[link]

Számítógépház:

1db COOLERMASTER RC-335-KKN1-GP Elite......9.588 Ft

[link]

Videókártya:

1db nVidia POINT OF VIEW GTX560 1GB GDDR5 PCIE......44.706 Ft

[link]

Processzor:

1db INTEL Core i5-2500 3.30GHz 1155 BOX......44.240 Ft

[link]

Memória:

1db KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz KIT......7.612 Ft

[link]

DVD író:

1db LG GH24NS70 Fekete OEM......4.700 Ft

[link]

Merevlemez:

1db SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32MB SATA2 HD103SJ......11.875 Ft

[link]

+ 1db SATA kábel tartaléknak (ki tudja):

1db KOLINK SATA adatkábel, 50cm......765 Ft

[link]

COOLINK Hővezető paszta (2gr, ezüst, tubusos)

[link]

Kosárban: 9 tétel

Összesen: 141.109 Ft (Házhozszállítással)

2011. júl. 5. 22:17
 32/36 anonim ***** válasza:
hát ez nemigazán 100ezer lett de mind1 xddd a gameket meg nyikkanás nélkül fogja vinni Full HD-ban is :D
2011. júl. 6. 00:23
 33/36 A kérdező kommentje:

Jaja, ezen nevetek én is :'-D Hát remélem, hogy ilyen gép után már a plafon is szaros lesz :'-D

Köszönöm az email elérhetőséget. Gondolom nem sűrűn szoktál email címet cserélni, mert lehet, hogy csak évek kérdése, hogy mikor keresnélek fel :'-D

Na. Várhatóan pénteken megérkezik, aztán elvileg összehajintjuk. Ha meg valamiben elakadok, majd írok emailt vagy valamit... ilyen nagyon menő srácot, nem lehet csak úgy elengedni :'-D

2011. júl. 6. 00:44
 34/36 anonim ***** válasza:
okés :D grat a géphez azt majd írj ha gond lesz de bízz benne hogy nem :D, e-mail-t meg nem cseréltem már 3 éve xd meg nem is fogok egy ideig :D és nem vagyok menő xddd :D
2011. júl. 6. 12:56
 35/36 A kérdező kommentje:

Előbb ideírok, aztána z emailedre :'-D

Megjött a gép. Átfutottam és megvizsgáltgattam külsőre - hát ugye mi 8 éve vettünk gépet, azóta nem és hát csodálkoztam hogy a videókártyákon mekkor ventilátor van (a régieken - legalább is ami nekem van, azonokon egy fika darab ventilátor van). Az alaplap is kisebb mint régen. Sajnos vagy nem sajnos - ezt nem tudom - a processzor gyári hűtője műanyag. Nekünk anno ilyen fém hűtőt adtak. Meg amin még csodálkoztam az az, hogy miocsoda vékony, kis kábelek vannak. A régi géphez képest a mostaniba, mintha majd kábel se lenne (a régi gépben rendes gubancok vannak :'-D)

Amiért írok. A szállítmányban 1 dab sata (piros színű) és 1 darab sata3 (fekete színű) kábel volt + amit vettem kolink sata kábel. No most ez gondolom nem elég. Vennem kéne? Ugye alapból ott van a dvd író és a merevlemez (samsung 1tb sata2) és ezekre a két sata kábel el is megy. az alaplap meg elvileg sata3

2011. júl. 7. 15:13
 36/36 anonim ***** válasza:
van rajta sata2 meg sata 3 is, nah a kábel az tök mind1 venni meg felesleges mert ha csak a DVD meg HDD van benne akkor felesleges bele venni. akkor vegyél majd bele ha akarsz esetleg még egy HDD-t a gépedbe. a sata3 az meg csak a winyó sebessége az csak azért van ha veszel egy Sata3-as vinyót akkor az apaplap tudja kezelni.
2011. júl. 7. 22:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!