Nagy melegekbe megsült az AMD procim, következő is elfog?
Én leszoktam venni a gép oldalait
és rendszeresen takarítom
Ha rendesen fenn van a helyén a hűtő, és legalább évente ki van pucolva, akkor biztos nem sülhetett csak úgy magától meg a proci, olyan nincs, hogy most melegebb van nyáron, és most meg fog sülni a proci, ez hülyeség. Mennyivel van melegebb a szobádban, mint télen, 10 fokkal? Annál többel biztos nincs. És nem az miatt fog megsülni, hogy 30 helyett 40 fokon megy...
Szóval ott valami más gáz volt, lehet, hogy levettétek a hűtőt, és visszakerült paszta nélkül, vagy félretéve, nem rendesen lett feltéve a hűtő. Ami lehet esetleg még, hogy a venti állt le, de azt is észre kell venned, hogy nem zúg annyira.
Milyen proci pontosan?
Egyszerűen nem sül meg egy processzor, főleg az újak, amikben már van hővédelem (A régi Athlon-Athlon XP procikban nem volt, maximum az alaplapon, ami nem annyira hatásos hirtelen melegedés ellen).
Igazából a paszta sem számít olyan hűde sokat, kicsit túl van spilázva ez a téma is.
Ha az előző peoci megsült az valószínűleg nem a CPU hibája volt és akkor a mostani is "veszélyben" van. Normálisan felszerelt és elégséges hűtő, normális ház szellőzés és korrekt feszültség mellett nem szabadna megsülnie még a legnagyobb kánikulában sem.
14:23:
Vagyis, pontosabban, mielott... A pasta fajtaj nem szamit sokat, az hogy kell, gondolom mindenki szamara egyertelmu - ha mas nincs, meg a kezkrem is jo, de a "siman rarakom a bordat" nem jo - a levego rettentoen jo hoszigetelo.
Socket A foglalatos? Azokban tényleg nincs hardveres hővédelem (maximum az alaplapon, de azt nem mindegyik tudja). Ettől függetlenül megfelelő hűtéssel/szellőzéssel nem lehet semmi baja.
A socket A-ba megjelenő Sempron procik lényegében átnevezett Athlon XP-k voltak, ahol a PR jelölést a Celeron-D-hez igazították. A Sempron 2400+ lényegében ugyanaz volt, mint egy Athlon XP 2000+ csak az FSB-je volt nagyobb, ami nem számított sokat. A Sempron 2400+ órajele 1,67Ghz, ami 5x333MHz-ből adódik, de ha az alaplap 266-os FSB-t állít be neki (esetleg mert nem tud többet), akkor 5x266=1,33GHz, ami az Athlon XP 1500+-szal egyenlő.
Én sokáig voltam egy Athlon XP 2000+ (már a hűvösebb Tbred-b magos verzió, amire később a Sempronok is épültek) boldog tulajdonosa...ahogy emlékszem nem volt egy forrósodó fajta (alapon 37C, terhelve 55C körül). A Barton magos 2800+ procival már több volt a probléma, igaz a ház is rosszul szellőzött és nyáron előfordult, hogy az alaplap hővédelme lépett közbe, amikor a proci elérte a 65C-t (ennyi volt beállítva bios-ban).
A jó kis 2000+ a mai napig megvan működő állapotban (emlékbe). A 2800+ elfüstölt, mert leszerelt hűtővel indította el tesóm (azt hitte, hogy kibír annyit, míg gyorsan bekukkant a bios-ba)...leszerelt hűtővel az alaplapi hővédelem nem tudta megvédeni).
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!