Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nagy melegekbe megsült az AMD...

Nagy melegekbe megsült az AMD procim, következő is elfog?

Figyelt kérdés
tél óta használom,nem vadi új procim nem bírta a kánikulát és megsült,most kicseréltem egy másikra ez se új,most ez is meg fog sülni ha megint kánikula lesz? érdemes nagyobb teljesítményű hűtést felszerelni neki? esetleg +ventik,vagy szoba ventillátor neki fektetés,vagy mit javasoltok hogy elkerüljem ezt a kellemetlenséget?
2011. jún. 24. 22:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha megsült, ott valami nagy gond volt (hűtéssel vagy pasztázással). Ha a gond azóta is fenn áll, ez is meg fog sülni.
2011. jún. 24. 22:24
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Én leszoktam venni a gép oldalait

és rendszeresen takarítom

2011. jún. 24. 22:25
 3/10 A kérdező kommentje:
én is levettem,meg takarítom szinte 1 vagy 2 hetente magasnyomású levegővel... igen megsült :S hogy a gond fenn áll e azt nem tudom mivel ma szereztem új procit,és az volt az első amit használtam ebbe a gépbe ami elfüstölt,most jelenleg 33 fokon fut
2011. jún. 24. 23:32
 4/10 anonim ***** válasza:
Hát majd nézegesd folyamatosan, hogy mikor mennyire megy fel.
2011. jún. 25. 10:31
 5/10 anonim válasza:

Ha rendesen fenn van a helyén a hűtő, és legalább évente ki van pucolva, akkor biztos nem sülhetett csak úgy magától meg a proci, olyan nincs, hogy most melegebb van nyáron, és most meg fog sülni a proci, ez hülyeség. Mennyivel van melegebb a szobádban, mint télen, 10 fokkal? Annál többel biztos nincs. És nem az miatt fog megsülni, hogy 30 helyett 40 fokon megy...

Szóval ott valami más gáz volt, lehet, hogy levettétek a hűtőt, és visszakerült paszta nélkül, vagy félretéve, nem rendesen lett feltéve a hűtő. Ami lehet esetleg még, hogy a venti állt le, de azt is észre kell venned, hogy nem zúg annyira.

2011. jún. 26. 13:36
 6/10 anonim ***** válasza:

Milyen proci pontosan?

Egyszerűen nem sül meg egy processzor, főleg az újak, amikben már van hővédelem (A régi Athlon-Athlon XP procikban nem volt, maximum az alaplapon, ami nem annyira hatásos hirtelen melegedés ellen).

Igazából a paszta sem számít olyan hűde sokat, kicsit túl van spilázva ez a téma is.

Ha az előző peoci megsült az valószínűleg nem a CPU hibája volt és akkor a mostani is "veszélyben" van. Normálisan felszerelt és elégséges hűtő, normális ház szellőzés és korrekt feszültség mellett nem szabadna megsülnie még a legnagyobb kánikulában sem.

2011. jún. 26. 14:23
 7/10 anonim ***** válasza:

14:23:

Vagyis, pontosabban, mielott... A pasta fajtaj nem szamit sokat, az hogy kell, gondolom mindenki szamara egyertelmu - ha mas nincs, meg a kezkrem is jo, de a "siman rarakom a bordat" nem jo - a levego rettentoen jo hoszigetelo.

2011. jún. 26. 14:57
 8/10 anonim ***** válasza:
Paszta kell ez egyértelmű, mert akár 8-10C-t is javíthat a hőmérsékleten, de használtam már ideiglenesen paszta nélkül is és nem volt semmi gond (sőt utólag megpasztázva sem esetm a hanyatt, hogy mennyivel hűvösebb lett a proci). Kell a paszta, de nagyon túl van misztifikálva a szerepe.
2011. jún. 26. 15:03
 9/10 A kérdező kommentje:
amd sempron volt 2400as,de a gépem amd athlon 1500+nak írta hogy miért nem tudom,és ha szerelek még egy ventit valahová ahol jól tudja fújni a jelenlegi hűtőbordát? persze az eredeti venti is rajta van,de pluszba oldalról egyet vagy mittomén
2011. jún. 26. 20:00
 10/10 anonim ***** válasza:

Socket A foglalatos? Azokban tényleg nincs hardveres hővédelem (maximum az alaplapon, de azt nem mindegyik tudja). Ettől függetlenül megfelelő hűtéssel/szellőzéssel nem lehet semmi baja.

A socket A-ba megjelenő Sempron procik lényegében átnevezett Athlon XP-k voltak, ahol a PR jelölést a Celeron-D-hez igazították. A Sempron 2400+ lényegében ugyanaz volt, mint egy Athlon XP 2000+ csak az FSB-je volt nagyobb, ami nem számított sokat. A Sempron 2400+ órajele 1,67Ghz, ami 5x333MHz-ből adódik, de ha az alaplap 266-os FSB-t állít be neki (esetleg mert nem tud többet), akkor 5x266=1,33GHz, ami az Athlon XP 1500+-szal egyenlő.

Én sokáig voltam egy Athlon XP 2000+ (már a hűvösebb Tbred-b magos verzió, amire később a Sempronok is épültek) boldog tulajdonosa...ahogy emlékszem nem volt egy forrósodó fajta (alapon 37C, terhelve 55C körül). A Barton magos 2800+ procival már több volt a probléma, igaz a ház is rosszul szellőzött és nyáron előfordult, hogy az alaplap hővédelme lépett közbe, amikor a proci elérte a 65C-t (ennyi volt beállítva bios-ban).

A jó kis 2000+ a mai napig megvan működő állapotban (emlékbe). A 2800+ elfüstölt, mert leszerelt hűtővel indította el tesóm (azt hitte, hogy kibír annyit, míg gyorsan bekukkant a bios-ba)...leszerelt hűtővel az alaplapi hővédelem nem tudta megvédeni).

:)

2011. jún. 26. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!