Következő konfigról vélemény?
Alaplap: MSI P67A-C45 (B3)
CPU: Intel i7-2600k
RAM: 2x Kingston HyperX Blu 2x4GB DDR3 1600MHz
VGA: MSI R6950 2GB DDR5 TWIN FROZR III PE/OC
HDD: Western Digital 1TB 64 MB SATA3 WD10EARX
SSD: Kingston SSDNow V+ 100 64GB SVP100S2/64G
Ház: Cooler Master RC-912P-KKN1 HAF 912 Plus
Táp: Cooler Master GX650W 650W
Összesen 347e Ft
nem játékra kell (csak másodsorba néha-néha). Munkámhoz kell, látványterv készítés, videoszerkesztés, rendelerés stb. bármi változtatást meghallgatok/elfogadok bevallóm hogy már nem értem a mai technológiák lényegét hogy mi a jó mi nem ezt is úgy válogattam hogy ezen az oldalon megnéztem több ilyen féle kérdést, olvastam fórumokat, véleményeket stb és valami ilyesmi jött ki. Ilyen árkategóriába kellene +/- pár ezer Ft nem számít :)
a tápnak inkább GX450 (a 650-nek gagyi bele van, és a konfighoz a 450 is bőven elég)
ssd-ből inkább 64GB-os samsung 470, gyorsabb, modernebb, megbízhatóbb.
a többi jó.
Én egyedül a tápba kötnék bele.
A GX450-nél nagyobbakba gagyi bél van.
Ajánlom a Chiftec CTG 550-t, vagy a GX450-t.
Tápcserét énis javaslom az ajánlott chieftecre, vagy fsp tápra 500-550W elég, még sok is lesz.
K-s proci igazából felesleges lehet akkor ha nem fogsz tuningolgatni, és gondolom nem fogsz:) Mondjuk ilyen árban már legyen az ha jó.
P67-es helyett Z68-as chipsettel ellátott lapot ajánlanék, akkor ki tudod használni a prociba épített videókarit, apróság de egy esetleges videókártya halál esetén jól jöhet h tudod használni még akkor is a gépet.
Komolyabb videóvágáshoz dobhatsz a gépbe akár 2x ennyi ramot is (16GB), szükség lehet rá, jelen esetben az itt a legolcsóbb tényező.
Videókariban igazából lehet hogy utánanéznék professzionális cuccoknak, pl AMD FirePro/Nvidia Quadro, ők direkt melóra vannak kitalálva, én elgondolkoznék egy ilyesmin, bár ezek után nehezebb utánajárni, mert nem terem minden háztartásban, de melóhoz tuti ilyesmiben gondolkodnék.
Én is azt mondom amit az előzők, táp Chieftec CTG500 vagy GX450, RAM elég 1333 is, SSD Samsung 830 64GB lenne a legjobb ha találsz valahol. Meg én alaplapot is inkább ezt venném:
2-3ezerrel drágább és Z68-as, minden jóval.
RAM az 2x 2x4gb szóval 2x 8GB kit meg van a 16GB
tápot már kicseréltem arra amit ajánlot
Alaplapot is kicseréltem és köszönöm a javaslatot : )
VGA-ba hol lehet olyan felhajtani amit javasoltál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!