Milyen routert válasszak, ha 60/20 megás netem van, SOKAT TORRENTEZEK (ez fektet meg igen sok típust), és a laptopot is akarom használni, nyilván vezeték nélkül. Van torrentes/routeres tapasztalat?
Ez így van, a technika halad, átlagembernek egy ilyen router szerintem még 5-6 évig legalább elég lesz. Kimenő teljesítményre van szabvány, hogy mennyi lehet a maximum, de az nem mindegy, hogy ezt a gyártók törekednek-e elérni. Nem mindegy, hogy picivel nagyobb teljesítményű adót tesznek bele leszabályozva, vagy csak betesznek egy névlegesen olyan max teljesítményű adót, és megy amennyivel megy. Nem értek annyira a dolgokhoz, de vagy így tudom elképzelni, vagy a jel minősége más. Én a GL ugyanilyen routert használva (2. emelet) a szemközti 10 emeletes túlsó felében lakó barátnőm bejárati ajtaján belül még láttam a jelemet. Gyengén, de láttam, és használtam is. 2 ablak, egy fal, és egy ajtón keresztül, na és mindez olyan 150m-re (köztünk 4 sor parkoló). Megnéznék egy mostani routert, hogy teljesítene ugyanilyen helyzetben. De még talán a Linksys egyik mostani, antenna nélküli routere is belebukna ebbe már... Nem szidom a mostaniakat, és nem vagyok elvakult Linksys-es sem, szeretem a TP linket is, az is valóban jó, és biztos van még pár jó márka, de a többség (pl Belkin) szemétbe való, az biztos. Lehet nyugodtan ostorozni, de szervizesként is dolgotam, és nem egyet kellett lecseréltetnem...
Testvéremék családi házban laknak, ott mondjuk jelentősen vastagabbak ugyebár a falak, de TP-linkje van a ház egyik szélében, másikban épphogy fogja a jelet. Ami nem rossz teljesítmény, van közte 3-4 fal is, de használható. Egyik szakértő üzletvezető ismerősöm mondta, h a TP-linkből is ez az egyetlen, ami ezt bírni fogja, más márkákkal ebben az árkategóriában ne is próbálkozzunk.
Nem tudom miért írtam ezeket le, nem akarok egy rajongótábort sem erősíteni, minden piacon kapható router használható valamire, az a nem mindegy, mennyit akar vele szopni az ember...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!