Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen routert válasszak, ha...

Milyen routert válasszak, ha 60/20 megás netem van, SOKAT TORRENTEZEK (ez fektet meg igen sok típust), és a laptopot is akarom használni, nyilván vezeték nélkül. Van torrentes/routeres tapasztalat?

Figyelt kérdés
Linksys WRT54G volt eddig, de az már-hiába friss firmware- halott, torrentet nem bírja.
2011. jún. 19. 21:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
TP-Link TL-WR1043N simán elbánik egy ilyen kapcsolattal és nem is drága.
2011. jún. 19. 21:34
 2/11 anonim ***** válasza:
Jó routered volt, csodálkozom, hogy nem bírja. Én maradnék a márkánál, max néznék egy újabb típust. Nekem ugyanaz van, mint Neked, csak GL, azaz linuxos firmware-ű, és semmi bajom vele, 80/25-ös net... Megy róla pár wlanos eszköz is néha, meg egy kábeles is...
2011. jún. 19. 21:37
 3/11 A kérdező kommentje:

21:37-nek:

Valóban maradnék a Linksysnél, de az a verzió nem szereti a torrentet, állandóan áramtalanítással tudom csak életre kelteni...Nem jupiszis vagyok, ők havi 1A Linuxos firmware-t mennyire engedi "konfigolni" ?

2011. jún. 19. 22:49
 4/11 A kérdező kommentje:
hopp,ez félrement..szóval a jupiszi havi 1 TB adatforgalomért lelőne, nekem viszont fontos a torrent. A WLAN része annyira nem érdekel, tuti gyorsabb, mint a hülye mobilnet ( gyenge a térerő ),laptopra elegendő.
2011. jún. 19. 22:51
 5/11 anonim ***** válasza:

Mondd meg mit szeretnél rajta konfigurálni, megmondom lehet-e. Nekem sem UPC, hanem Digi. De tudtommal a GL is időben kb akkori, mint a Tiéd nagyjából, ezért nemértem miért nem bírja, és mibe hal bele konkrétan... De van a Linksysnek új típusú routere is, ha áldozol rá, szerintem meg fogja hálálni...

Amúgy most küldföldön élek, itt a szolgáltató adott egy TP-linket, 108Mbps wlanosat. Igaz csak 10Mb a letöltési sebesség, de erre a routerre sincs egy rossz szavam sem, csak idegesít konfiguráláskor, hogy minden beállítás után újraindul. De még jó, hogy általában egyszer beállítja az ember, és akkor az úgy is marad. Csak megszoktam a linuxos firmware legszembetűnőbb tulajdonságát, hogy bármit beállíthatsz, nem kell újraindítani, csak az adott modult indítja újra magában, és az kb 2mp, és kész...

2011. jún. 20. 03:03
 6/11 A kérdező kommentje:

Firmware frissítés ( van a Cisco-nak 2011-es..helpdesk megadta ), és a saját hülyeségem kiküszöbölése után tökéletesen működik...( routerként volt beállítva gateway helyett ).

Mindenkinek köszönöm a segítő szándékot !

2011. jún. 20. 12:37
 7/11 anonim ***** válasza:
Azért mondom, akkor mennie kell annak, azért egy Linksys nem hagy cserben :)
2011. jún. 21. 16:17
 8/11 A kérdező kommentje:
Valóban, azért ez Linksys...amikor vettem rettenetesen drága volt ( 2004 elején 22 ezer ft. )- de most 2011 van, és tökéletesen működik. 2.emeleti erkélyről ( szabad tér, nincs akadály ) 400 méterről még látta a telefon wifije ...
2011. jún. 22. 09:14
 9/11 anonim ***** válasza:

... és még a rákot is gyógyíccsa, nem?

Nem kell azért elvakultnak lenni. Jó a Linksys nagyon, de az ára is olyan. 1) Az EU-ban törvény szabályozza a kimenő teljesítményt. Ilyen nincs, hogy a Linksys-nek a legnagyobb a hatótávja, mert az a legjobb. 2) 266Mhz-es CPU + 16MB RAM van benne. Ez sem lesz örökké elég. 60Mbitet továbbítani nem nagy munka.

2011. jún. 22. 09:45
 10/11 A kérdező kommentje:
Bocs, ki és hol írta, hogy a Linksys a legjobb ? Tisztában vagyok vele, hogy szabad téren a forgalmazott - mondjuk - 12 gyártmányból 8-9 szintén tudna ekkora távot "belőni". Nyilván a külső antennás típusok hatékonyabbak, egyszerű példa: jó 10 éves, külső antennás mobiltelefonon majdnem teljes térerőt mutat a kijelző, a fél éves Nokia N97-en egy egységet jelez.NEM véletlenül kerül ennyibe,az tény- ha alapdolgokra kell -mint nekem- biztosan megtenné egy 5-6 ezer ft.-os is, de épp fentebb írtam: ez nem mai gyerek, és lám, tökéletesen teszi a dolgát....Fájdalmas volt anno annyi pénzt adni érte, de ezek szerint megérte. Akkor egy IBM laptopom volt, 400 ezerbe került. 1.7-es proci, 32 megás videokari van benne, de ma is használható, netezni, alapdolgokra tökéletesen megteszi.
2011. jún. 23. 07:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!