Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért forrósodik fel a gép?

Vitális Mátyás kérdése:

Miért forrósodik fel a gép?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni. 5-6 napja a gépem folyamatosan 1 óra alatt felforrósodik! Megtudnátok mondani mi lehet a probléma?
2011. jún. 15. 15:10
1 2 3
 11/29 P.O.C. ***** válasza:

Nekem pl. egy Cooler Master Ammo 533 -as házam van. Egy 12 cm -es házhűtő szívja be a levegőt elül, majd hátul egy ugyan olyan ki.

Tunningolt C2D procim alapból olyan 40 fok alatt van, de teljes terhelésnél sem megy 50 fok fölé, pedig csak egy Intel gyári hűtő van rajta. Ez a hűvösség elmondható a többi alkatrészről is (alaplap: 40, Vinyó: 25, vga: 40-45 fok).

Hosszá tartozik még az is, hogy min félévente kifújom a szomszéd kompresszorával a port, mocskot belőle (ennek hiányában jó a sűrített levegő spray is).

Összefoglalva: ha valaki nem spórol a végletekig a házon és annak hűtésén, valamint nem lusta néha kitakarítani. Az elkerülheti az ilyen gondokat nyáron..

2011. jún. 15. 15:59
 12/29 anonim ***** válasza:

amennyiben valaki a napra teszi a gépet, úgy természetesen nyáron sűrűbben halnak meg. meg ki is fakul a színe!

a takarítás nem annyiból áll, hogy kiporszívózod, sőt nem is csak kompresszor (vagy levegő spray). fontos pl. leszedni a hűtőbordát a processzorról időnként, ugyanis irdatlan módon meg tud ülni a por.

ha "büdösödik a gép", akkor vagy: beledöglött egy állat (ilyet is láttam már), de lehet, hogy csak a táp ventije nem megy, és nagyon felmelegszik a tápegység! ha máshol nem meleg, csak a táp körül, akkor ott keresd a gondot!

2011. jún. 15. 16:34
 13/29 anonim ***** válasza:
amoris kakulis
2011. jún. 16. 00:12
 14/29 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom hogy nincs szilikon zsír és az kéne!
2011. jún. 16. 07:44
 15/29 A kérdező kommentje:
A büdös szagot arra értem hogy valami ég mint a gumi, de nagyon büdös!
2011. jún. 16. 07:44
 16/29 anonim ***** válasza:

Lassan kérdezem, hogy megértsd!

HOL. MELEGSZIK. A. GÉP? MELYIK. ALKATRÉSZ. A. MELEG?

2011. jún. 16. 08:08
 17/29 Panda Péter ***** válasza:

hiába faggatod, egyrészt nem tudja másrészt gondolom az egész gépben centi vastagon áll a por, minden alkatrészen stock hűtés van, a házban sehol egy venti, maga a ház meg kartonpapírból van és az egész gépet egy ~50% körüli hatásfokú kodegány táp hajtja. az ilyen persze hogy meghal nyáron.

nekem egy cooler master 690 II Advanced házam van, nem volt olcsó, többet költöttem rá mint az átlagfelhasználó videókártyára, de épp most adtam el 1 kivételével az összes házventit, mert így is tök jók a hőmérsékleteim.

2011. jún. 16. 18:50
 18/29 anonim ***** válasza:

az nagy gáz, ha égett szagot érzel! reméljük "elszagoltad", és csak jó forró porszag, amit érzel!

nagyon sürgősen nézd meg a tápot!

2011. jún. 16. 20:48
 19/29 A kérdező kommentje:
Sajnos valami kinyírta az alaplapot, nem tudom mi lehetett, most a laptopomról írok!
2011. jún. 19. 11:04
 20/29 P.O.C. ***** válasza:

Rossz minőségű, kínai ipari hulladék tápegység szokott lenni az elsődleges ok.

Vagy pedig az, hogy a jó tanácsaink ellenére sem javítottál a szellőzésen vagy nem takarítottad ki a gépet. Még azt sem árultad el, hogy pontosan melyik részén forrósodik fel a gép, pedig direkt kérdeztük.

Szóval ezt javarészt részt magadnak köszönheted....

2011. jún. 19. 11:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!