Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Jó ez a konfig játékokra? Nem...

Jó ez a konfig játékokra? Nem azért kérdezem hogy mennyire fasza gép ez, hanem hogy jól vannak e össze állítva az alkatrészek. Nem lesz velük kompatibilitási gondok?

Figyelt kérdés

-alaplap: Gigabyte GA-990XA-UD3

- [link]

-processzor: AMD Phenom II X4 980 3.70GHz AM3 BOX Black Edition processzor

- [link]

-VGA: Sapphire ATi RadeOn HD6950 2048Mb DDR5

- [link]

-memória: KINGSTON 4Gb DDR3 1600Mhz (DUAL KIT)

- [link]

SSD: OCZ 32GB SATA2 SSD 2.5" Onyx Series OCZSSD2-1ONX32G merevlemez

- [link]

HDD: Samsung Desktop 7200rpm, 8,9 ms, 32 MB puffer, SATA-300+NCQ, 500GB/2disc - F3 DT

- [link]

-táp: CHIEFTEC CFT-600-14CS 600W

- [link]

Csak gépházat akarok fejleszteni.

Memóriánál nem tudom mi a különbség a CL9 KIT ill. a CL7 KIT jelölés között. (utóbbi drágább)

Ha valami nem passzol bele,javaslatot szeretnék kérni helyette!

Köszönöm előre is!

2011. jún. 14. 13:17
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Látszik hogy nem értek hozzá,mert én először csak 32GB méretűt akartam. Azt szeretném ha megbízható és hosszabb távon jó legyen a konfig,100GB feletti méretűt feleslegesnek tartom magamnak,nem fogom kihasználni. Marad ez :OCZ 64GB SATA2 SSD 2.5" Onyx Series OCZSSD2-1ONX64G merevlemez [link]
2011. jún. 14. 23:20
 12/15 anonim ***** válasza:

Vagy az olcsóbb megoldás: Intel Z68as alaplap + egy kissebb SSD és persze Intel processzor is kell...

Ez az alaplap támogat egyfajta hibrid SSD-nek is nevezhető megoldást (Intel Smart Response a neve).

A lényege, hogy te mindent a sima merevlemezre raksz, a rendszer pedig, miután beállítottad, gyorsítótárként fogja használni az SSDt. Ez azért jó, mert a sokat használt fájlokat (és nem csak a rendszer fájljait) az SSDre fogja tenni, ezáltal gyors lesz. Hátránya az, hogy az SSD kapacitása gyakorlatilag számodra elvész, mert azt a rendszer a háttérben használja majd, és az, hogy a sima SSDnél lassabb...

2011. jún. 15. 00:18
 13/15 Panda Péter ***** válasza:
smart response nem rossz, de én nem használnám, mivel a felhasználó nem döntheti el hogy mi az ami az ssd-re kerül és mi az ami nem. tisztább ha egy szűz ssd-re pakolod amit akarsz (persze ilyenkor tudni kell mit csinálsz, de megéri az a pici "tanulás")
2011. jún. 15. 00:57
 14/15 anonim ***** válasza:

Panda

Pont ezért lehet jó is!

pl. az op.rendszert egyik felhasználó sem fogja tudni részekre szedni, hogy ez az, ami sokszor kell, ez legyen az SSDn, és ez pedig ritkábban kell, maradhat a lemezen. Viszont a gép tudja, hogy mit használ a legtöbbet, és nyugodtan különszedheti a sokszor használt adatokat, a keveset használt adatoktól. Sőt, akár azt is el tudnám képzelni, hogy az egy-egy feladatoknál lévő olvasott adatok sorrendjét is megjegyzi, így egyszerre tölthetné be a kellő adatokat az SSDről, és a merevlemezről is, így a gép alkatrészeinek nem kellene várniuk a merevlemezre. (Bár ilyesmi nem hiszem, hogy ilyesmi lenne az Intel megoldásában, de a Windows-ban már van valami, nem teljesen ilyen, de hasonló. :D)

2011. jún. 15. 09:40
 15/15 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszát!

Számítástechnikában mindig lehet mit tanulni. Főleg nekem :-) Mindenesetre még nincs tapasztalatom SSD-vel kapcsolatban,kíváncsi vagyok rá mekkorát dob a teljesítményen!

2011. jún. 15. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!