Milyen alaplapot ajánlanátok?
Egy új gépet szeretnék venni, de ha úgy állíttatom össze alkatrészekből (ipon-on) olcsóbb mint ha komplett gépet vennék.
Egy AMD Phenom II x4 és egy Saphire HD 5830 videókártya alá milyen alaplapot ajánlanátok? Max 10-15ezer
Mindenképp AM3+ -osat érdemes venni!
pl.: [link]
igen mindenképpen olyat szeretnék a további fejlesztés érdekében:D ha jól tudom majd az AMD bulldozer-ek is azok lesznek:D
mi a véleményetek az ASROCK lapokról?
Sokan ma már Istenítik, de én régi személyes rossz tapasztalataim miatt nem szoktam ajánlani. De ettől még lebeszélni sem foglak róluk. Amúgy hivatalosan még csak 2 db AM3+ -os alaplapuk jelent meg a 990FX Extreme4 és 970 Extreme4, amik meghaladják a 15 eFt -os keretet. És még nem is biztos, hogy kaphatók mo.-on.
Természetesen az AM3+ -os deszkák, fogadják az összes sima AM3 procit.
(Mint ahogy AM2+ korszakban is így volt ez a sima AM2 -esekkel).
Érdemes figyelni az AM3+ mellett az USB3-ra, a SATA3-ra, és a több VGA slot-ra. Nekem ilyenem van, csak ajánlani tudom. Pöttyet drága, de ez van.
utána néztem annak az MSI lapnak...árából kiindulva esélytelen sajnos:D Pedig jó darab...viszont nehezemre esik elhinni hogy képes használni az AMD-n a zárt magokat o.O Azt hallottam hogy az AMD gyárt ilyen athlon meg phenom procikat, de ezeket "fel lehet oldani"?? (sry az OFF-ért)
és mi a véleményetek a GIGABYTE lapokról? Sokan dicsérik őket
"...viszont nehezemre esik elhinni hogy képes használni az AMD-n a zárt magokat o.O Azt hallottam hogy az AMD gyárt ilyen athlon meg phenom procikat, de ezeket "fel lehet oldani"?? (sry az OFF-ért).."
A legtöbb AM3 -as deszka támogatja a Core Unlock -ot (ACC), az az AM3+ -os Asus is, amit linkeltem. Szívás csak akkor van, ha az AMD tényleg azért zárta le a magokat, mert azok fizikailag is hibásak...
Amúgy a Gigabyte is jó. Bár én Asus párti vagyok. :)
úgy tűnik akkor az ASUS lesz a nyertes:) Még kicsit odébb van, de akkor ő lesz:D
még egy kis OFF: árcsökkenés milyen gyorsan megy végbe az informatikában?? mert ugye szinte fél évente jönnek ki az új cuccok...2hónap alatt nem várható semmi ugye?:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!