Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen alaplapot ajánlanátok?

Milyen alaplapot ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Egy új gépet szeretnék venni, de ha úgy állíttatom össze alkatrészekből (ipon-on) olcsóbb mint ha komplett gépet vennék.

Egy AMD Phenom II x4 és egy Saphire HD 5830 videókártya alá milyen alaplapot ajánlanátok? Max 10-15ezer

2011. jún. 12. 19:20
1 2
 1/11 P.O.C. ***** válasza:

Mindenképp AM3+ -osat érdemes venni!

pl.: [link]

2011. jún. 12. 19:24
 2/11 A kérdező kommentje:

igen mindenképpen olyat szeretnék a további fejlesztés érdekében:D ha jól tudom majd az AMD bulldozer-ek is azok lesznek:D

mi a véleményetek az ASROCK lapokról?

2011. jún. 12. 19:31
 3/11 A kérdező kommentje:
de arra az ASUS M5A78L-M LX -ra rámenne az AMD phenom II x4??
2011. jún. 12. 19:48
 4/11 P.O.C. ***** válasza:

Sokan ma már Istenítik, de én régi személyes rossz tapasztalataim miatt nem szoktam ajánlani. De ettől még lebeszélni sem foglak róluk. Amúgy hivatalosan még csak 2 db AM3+ -os alaplapuk jelent meg a 990FX Extreme4 és 970 Extreme4, amik meghaladják a 15 eFt -os keretet. És még nem is biztos, hogy kaphatók mo.-on.

Természetesen az AM3+ -os deszkák, fogadják az összes sima AM3 procit.

(Mint ahogy AM2+ korszakban is így volt ez a sima AM2 -esekkel).

2011. jún. 12. 20:02
 5/11 VODKA0710 ***** válasza:

Érdemes figyelni az AM3+ mellett az USB3-ra, a SATA3-ra, és a több VGA slot-ra. Nekem ilyenem van, csak ajánlani tudom. Pöttyet drága, de ez van.

[link]

2011. jún. 12. 20:03
 6/11 anonim ***** válasza:
Persze! Szinte az ipon a legolcsóbb webáruház, és 50e. forint fölött ingyenes a szállítás:) Egyébként vedd figyelembe, hogy az AMD most olcsó! AM3+os lapot vegyél, mivel abba jó lessz a Bulldozer is:)
2011. jún. 12. 20:18
 7/11 A kérdező kommentje:

utána néztem annak az MSI lapnak...árából kiindulva esélytelen sajnos:D Pedig jó darab...viszont nehezemre esik elhinni hogy képes használni az AMD-n a zárt magokat o.O Azt hallottam hogy az AMD gyárt ilyen athlon meg phenom procikat, de ezeket "fel lehet oldani"?? (sry az OFF-ért)

és mi a véleményetek a GIGABYTE lapokról? Sokan dicsérik őket

2011. jún. 12. 20:24
 8/11 P.O.C. ***** válasza:

"...viszont nehezemre esik elhinni hogy képes használni az AMD-n a zárt magokat o.O Azt hallottam hogy az AMD gyárt ilyen athlon meg phenom procikat, de ezeket "fel lehet oldani"?? (sry az OFF-ért).."

A legtöbb AM3 -as deszka támogatja a Core Unlock -ot (ACC), az az AM3+ -os Asus is, amit linkeltem. Szívás csak akkor van, ha az AMD tényleg azért zárta le a magokat, mert azok fizikailag is hibásak...

Amúgy a Gigabyte is jó. Bár én Asus párti vagyok. :)

2011. jún. 12. 20:37
 9/11 A kérdező kommentje:

úgy tűnik akkor az ASUS lesz a nyertes:) Még kicsit odébb van, de akkor ő lesz:D

még egy kis OFF: árcsökkenés milyen gyorsan megy végbe az informatikában?? mert ugye szinte fél évente jönnek ki az új cuccok...2hónap alatt nem várható semmi ugye?:S

2011. jún. 12. 20:43
 10/11 VODKA0710 ***** válasza:
Manapság megint csak nem fél évente jönnek a "cuccok". Viszonylag stagnálnak a VGA technológiák, a CPU technológiák. Mindenből csak arra mennek, hogy több legyen belőle (Ugyebár nVidia-nál a SLI, ATi-nál a CrossFireX, a többmagos processzorok...). Órajelben nincs sok növekedés, erre akartam rácélozni. Árcsökkenés viszont maradt a régi. Fél év, fél ár.
2011. jún. 13. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!