90 k ftbol egy jo gamer gep?
Ha lehet linkeket is. A kovetelmenyeim: a prci legalabb 4 magos
ddr3as memoria
Monitor, billentyu eger NEM kell!:)
Alaplap ASROCK sAM3 N68-S3 UCC / BULK 8 550 Ft
Processzor AMD Phenom II X4 840 3.20GHz AM3 BOX 1 db 21.625 Ft
Memória KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz 8 310 FT
Videókártya Sapphire HD5830 1GB DDR5 Xtreme 26.749 Ft
Merevlemez 500GB Seagate 3.5" 7200rpm 16MB SATAII winchester ST3500410SV 8 910 Ft
Optikai Nec AD-5260S DVD rw SATA Black 4 135 Ft
Ház ASUS TA-712 5 135 Ft
Táp FSP 400W FSP400-60APN Active PFC 80+ 7 118 Ft
Összesen: 90.532 Ft
Én még gyűjtenék hozzá egy tízest és vennék egy értelmesebb alaplapot. Ha a márkát elfelejtjük, akkor sem hiheted el, hogy normálisat kapsz annyi pénzért.
A vinyó tetű lassú lesz azzal a 16MB cache-sel, arra készülj fel. Legalább 32-re, de inkább 64-re kellene törekedni. Itt is érvényes, hogy ami túl olcsó, az nem véletlenül az.
(A többi nagyjából OK. Én tápot nagyobbat raknék, de ebbe mindenki bele fog kötni, úgyhogy csak zárójelben említem.)
A 500GB Seagate tesztgyőztes merevlemez.
Egy alaplap, ami bedöglik nagyon gyakran visz magával egyéb dolgokat is, pl. a videokártyát. Én nem kockáztatnék. Ugyanez vonatkozik a tápra, mondjuk ez még a jobbak közül való, csak nem játékra meg négy magos procira tervezték.
Azért furcsa az egész, mert még a 20000-es alaplap is belépő szintű, normálisat 30-40000 körül lehet kapni. Ami 8000-be kerül csak, az valószínűleg papírból van és két hét után tönkremegy. Három hét alatt buktad, hogy spóroltál.
sejtettem hogy ennél a kérdésnél az ASROCK N68-S3 UCC újra lecsap :P
akkor már legalább amd alá amd lap legyen, ez nem sokkal drágább, de nincs annyira kiherélve: [link]
egyébként, a félreértések elkerülése végett mondom, hogy annak, aki nem tuningol, tényleg "felesleges" egy drága alaplap, de azért lássuk be, hogy vannak alsó határok is.
" Ugyanez vonatkozik a tápra, mondjuk ez még a jobbak közül való, csak nem játékra meg négy magos procira tervezték." ez nem teljesen igaz, a 400-60APN röhögve meghajt egy négymagos procit és egy szimpla-GPU-s konfigot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!