Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A jó minőségű tápok képesek...

A jó minőségű tápok képesek megvédeni a gépet a villámlásoktól?

Figyelt kérdés

tehát ha nagy eső van ahol ezerrel dörög az ég, és ugye a villámokból jövő nagy erősségű áram állítólag az áram vezetékeken keresztül eltudnak jutni az elektromos berendezésekig, haza és vághatják a gépet, tehát a jó minőségű tápok megtudják védeni a gépet?

nekem: chieftec ctg 500-80p van

2011. jún. 2. 15:41
 1/2 legendavagyok01 ***** válasza:

Közvetlen (nagyon közeli, elektromos hálózatba, vagy telefon/kábeltévé hálózatba jutó)villámcsapás esetén nem fog védeni még a villámvédős elosztó és semmilyen kütyü sem.

Ezek akkor jók, ha a törvényben leírt villámvédelem, illetve a villámvédelmi zónák ki vannak építve az épületben. Sajnos Mo.-on régóta nem divat magánházakba normális villámvédelmet építeni.

A különböző boltokban kapható villámvédelmes cuccok parasztvakítások. Csak a kikapcsolás, konnektor/internet kábel kihúzása a biztos védelem.

Kisebb túláram, túlfeszültség, rövidzár, stb. esetén természetesen véd a normális táp, és a tied is jó ebből a szempontból.

2011. jún. 2. 16:08
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem olyan feszültségtől semmi nem véd meg! Jobb kihúzni. Én is kiszoktam olyankor kapcsolni meg ki is húzom pedig egy jó minőségű FSP tápom van. Talán egy speciális villámvédelemmel ellátott elosztó...
2011. jún. 2. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!