Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Vannak-e jogaim megvédeni a...

Vannak-e jogaim megvédeni a képeimet, vagy el kell türnöm a saját szellemi termékem részbeni, vagy teljes eltulajdonitását a település honlapjára?

Figyelt kérdés

Itt az interneten az IWIW közösségi portálon létrehoztam egy településhez kapcsolható közösségi oldalt, melynek gongozója vagyok.Sok - sajátkészítésű - helyi vonatkozásu képpel, ismertető szöveggel.A tagok már szép számmal jelentkeznek.

Meglepődve vettem észre, hogy a település honlapján is ugyanazok a képek és a szövagmagyarázat jelent meg nyilván a moderátor "jóvoltából", aki egyébként nem tagja az oldalnak.

2010. júl. 18. 12:01
 1/8 anonim ***** válasza:
sztem ne fújd fel...
2010. júl. 18. 12:04
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem,ha felrakod a netre,azzal megosztod a többiekkel és felhasználhatják,ha akarják.
2010. júl. 18. 12:04
 3/8 anonim válasza:
100%
nincs jogod, el kell tűrnöd. sajnálom. :) ha félted, ne tedd fel sehova őket
2010. júl. 18. 12:12
 4/8 anonim ***** válasza:
Én örülnék, ha az én képeimmel büszkélkedne a településem... Még úgy is, ha senki más nem tudja, hogy azokat a képeket én csináltam...
2010. júl. 18. 12:32
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Erre valo a "vizjel" funkcio - vizjellel kell ellatni a kepeket, es ha valakinek megis kellene az szepen elkeri.

Mert amugy jogilag jogodba all akar perelni is - gyakorlatilag semmit sem er.

(Bar, ha folos idod, penzed van, egy "probapert" megprobalhatsz. )

2010. júl. 18. 12:43
 6/8 anonim válasza:

[link]

Itt találtam ezt:

"Bármely harmadik személy anyagainak rendelkezésre bocsátása a harmadik személy hozzájárulása nélkül; "

Bár nem sikerült kibogoznom, hogy ez mihez is tartok egész pontosan.

2010. júl. 18. 14:52
 7/8 A kérdező kommentje:

Mindenek előtt köszönöm a válaszokat!

Valójában én csak annyit vártam volna el a moderátortól, hogy szól.Ennyiben tartom etikátlannak az esetet.

12:43 a vízjelet hogyan lehet felrakni a képre a lehető legegyszerübben?

2010. júl. 18. 16:24
 8/8 anonim ***** válasza:

keress...

[link]

2010. júl. 18. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!