Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan válasszak laptopot?

Hogyan válasszak laptopot?

Figyelt kérdés

Tudnátok nekem tanácsokat adni laptop vásárlással kapcsolatban? Én inkább PC-kről rendelkezem tapasztalatokkal, és ma miután megbotránkoztam azon, hogy a tesóm bevásárlóközpontból akar gépet venni, dühösen a nyakamba varrta a teljes műveletet, mert én "úgyis jobban tudom":S Szóval tudnátok nekem ajánlani néhány márkát vagy típust, amibe érdemes lehet befektetni? Főleg alap célokra lenne használva, netezés, filmnézés, office, ezen kívül azért bírja néhány gépigényesebb program futtatását (matematikai, fizikai 3D modellező progik - túl sokat nem tudok róluk) és legyen stabil darab, évekig ne legyen probléma vele lehetőleg! Hordozni nem sokat fogja, a kijelzője minél nagyobb, annál jobb:)

Mit tudnátok ajánlani? Alsó árkategória.. Ha konkrét modellt nem is, de legalább annyit, hogy milyen paraméterekkel érdemes manapság laptopot venni?

Köszönöm!

2011. máj. 30. 23:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mennyi a keret?
2011. máj. 30. 23:17
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát lehetőleg azért maradjunk 100 körül..ha ennyiért nem lehet kapni ilyen célra, akkor mehet feljebb, de tényleg egy alap gép kellene, különben nem lenne kihasználva.
2011. máj. 30. 23:27
 3/11 anonim válasza:

Hát.. annyi pénzből nehéz normális laptopot venni..

Esetleg a HP G62-es sorozatában van egy két elfogadható darab, amit tudnék ajánlani, de abban igazad van hogy semmiképp ne egy multiban vegye!

2011. máj. 30. 23:35
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, sokat segítettél!:)
2011. máj. 30. 23:44
 5/11 anonim ***** válasza:
Ez egy kicsit reklám gyanús, de sztem hasznos megtalálni hogy abban az árkategóriában milyen laptopok jöhetnek szóba: [link]
2011. máj. 31. 01:03
 6/11 anonim ***** válasza:
Legmegfelelobb egy Dell lenne szerintem ha hosszutavra tervezel( a 3 ev garancia miatt), de nem ebben az arkategoriaban.
2011. máj. 31. 08:19
 7/11 Panda Péter ***** válasza:
100-ért ilyet sajna nehezen fog kapni. ha munkára kell és fontos a nagy kijelző akkor én egy 17colos probookot ajánlanék, de az még renew-osan is 130-ról indul.
2011. máj. 31. 09:07
 8/11 anonim ***** válasza:

"bírja néhány gépigényesebb program futtatását (matematikai, fizikai 3D modellező progik"

ezt a belépő szintű notebookok nem fogják bírni 100-ért.

150 felett nézegess, azokba már értelmes processzort is telepítenek.

Matlab és a többi modellező programnál brutális teljesítménybeli különbségek múlnak azon, hogy a 10 ezerrel olcsóbb gépet vetted meg.

A grafikus interfésszel lesz a legnagyobb nyűgöd, mert könnyű kinyírni túl sok játékkal, mivel passzív a hűtése. EZért is szokták mondani, hogy notebook nem játékra való.

2011. máj. 31. 10:29
 9/11 Panda Péter ***** válasza:

dehogy passzív a hűtése, mindegyik laptopnál egy heatpipe-al el van vezetve a ventiig a grafikus processzor hője. passzívan fel is forrna.

viszont egyetértek, nem játékra való.

ami neked kell az minimum ez a kategória: [link]

2011. máj. 31. 10:33
 10/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ez biztos megfelel.

DELL Inspiron N5030 15.6" Intel T4500 2.3GHz fekete 99,000 Ft áfával

[link]

2011. máj. 31. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!