Mi lehet a gond? Proci vagy alaplap?
Nos a lényeg, hogy van egy gépem, van benne egy ilyen alaplap : [link]
benne egy ilyen proci : [link]
a probléma az az, hogy egyszer lelőte a prociról a lockert amivel odafogja a hűtőbordát. akkor max 40-45 fok volt max terhelésen. Vettem rá egy elég nagy testű pozitív értékelésű hűtőt de a proci azóta is 33 fokon indul ebben az időben, majd 1 óra menet idő után alapállapota 42, böngészővel 46-7, játék alatt 55-57 a max. Régen mikor elérte az everest ltal kiírt 58-.60 fokot akkor visszavett a teljesítményből= szaggattak a játékok. Nemtudom mi mehetett benne tönkre, mert addig tökéletesen ment normális hőfokon, azóta meg, hiába már ez a hűtő is. ( link a hűtőről: [link] )
Üdv!
Nos a jelenség leírásod nagyon zavaros.
Amire Én gondolok az az, hogy a processzor architektúrájában néhány szekciót a beépített védelem ellenére(ami, ugye esetedben lassúnak bizonyult) hősokk ért, ezért a szekcióban paraméterváltozás következett be.
Sokat nem tudsz tenni ellene.
Üdv!
10-ért megkapod az új procit, azzal már nem lesz ilyen problémád. Viszont ehhez nem kapsz hűtőt úgyhogy azt az előzővel kell megoldanod.
Jól van fölszerelve az a hűtő és rendesen kapaszkodik? Merre figyel a cpu hűtő ventilátora (dolgozik-e neki ellen esetleg egy rendszerventilátor)? 60C-tól kutya baja nem lesz a procinak, de ha volt egyszer egy baleset, akkor ki tudja... Ez mit is jelent pontosan?
"egyszer lelőte a prociról a lockert amivel odafogja a hűtőbordát" Kinyilt a gyorszár és a hűtő lelazult a prociról használat közben?
A lefogató keret rendben van? (lehet cserélni ha megrepedt, letört a pöcök stb)
Énvelem megesett egyszer hogy egy intel puntium dualcore nál nem tettem rá a hütöt rendesen és a gp indulás után 10mp vel leált
Nekem most egy amd ahtlon 64 x2 6000+ om va és gyári hütövel + minüségi pasztával + jólszellözö házba (túlhajtás nélkül) is alap 40C ha valami terheti akkor kb 60c és semmit nem vesz visza a teljesítményböl még 80C n sem viszont én is nagyon érdekes dolgokat tapasztaltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!