A cpu-m alap hőmérséklete 85-95C mi lehet az oka?
1 órával ezelőtt tisztítottam ki a gépet de a cpu tetejét is letöröltem zsepivel esetleg leszedhettem róla a psztát? Ráadás utánna be se akart kapcsolni a gép meg cpu error irt ki, aztán kiszedtem a cput a helyéről ut visszaraktam bejött a windows. Pls hamar írjon vaki mert nem akarom megfőzni a gépemet lehet ki is kapcsolom addig.
System:40C
CPU:82C
AUX:82C
Core 0 :82C
Core 1: 79C
Asus alaplapom van p5kpl seria.
Intel core 2 duo E8400.
Hűtő rajta működik!
Ahoz szerintem hogy kitakarítsam a gépem nem hiszem hogy nagy szaktudással kéne rendelkeznem.
Pasztát nem raktam mivel nincs és nem is tudom hogy néz ki :P takarítottam már ki ugyan így a gépet és semmi baja nem volt.
A hűtő eddig is jól működött nem kell az kicserélni.
De nagyon idegesít a dolog
Oké akkor én kérek elnézés hogy nem értek hozzá.
Megnézem a hűtőt még1 szer hogy rendes állásban van e.
Még annyit hogy a gépen a bekapcsoló gomb az nekem kéken világított állandóan de most egyátalán nem világít ha ennek van vami köze vamih.
De ezért köszönöm az eddigi észrevételeket nem hittem volna hogy a takarítás is hordoz magában veszélyeket!
Azt a paszta dolog fel van kicsit fújva....nem lesz attól egy proci 80-90C-os, hogy nincs rajta trutyi...használtam már procikat ideiglenes paszta nélkül és nem számít az olyan sokat. Viszont ha nincs fent rendesen a hűtő, az simán okozhat ilyen tünetet...egy kollégámnál is hasonló volt a helyzet (terhelésre felment 90C-ig) és kiderült, hogy a hűtő egyik lába nem volt jól bepattintva....újra felraktuk rá és minden oké lett!
A led is azért aludt ki, mert a nagy takarításban lehúztál egy vékony kis előlapi kábelt az alaplapról.
Hasznos dolog a géptakarítás, de nem árt tudni, hogy mi micsoda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!