Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik a legjobb videókártya...

Melyik a legjobb videókártya a lent említett feltételek mellett?

Figyelt kérdés

A legfőbb szempontok:

-strapabíróság: 5-6-7-8 óra gamelés mellett ne adja fel a szolgálatot

-teljesítmény: crysis2 és hasonló kaliberű gamek kocogjanak el rajta

-hűtés: hosszútávon bírja a strapát (8800GT-m nem bírta egy fél év/év után)

ár: max. 20-25.000 ft-ig érdekelne a dolog, a 30k már nem nagyon

Ezek a feltételek mellett milyen kártyát ajánlanátok?

2011. máj. 13. 08:41
1 2
 11/15 P.O.C. ***** válasza:

Így van 400 W elég lesz. De ahogy az előző is mondta, az a JSP nem lehet valami nagy minőség. Ez egyébként jellemző is az olcsó ház-táp kombókra. Gyenge minőségű alkatrészekkel rakják tele, és kispórolják belőle az alapvető védelmi elektronikákat, hogy minél olcsóbb legyen az előállítás. Az eredmény, sajnos egy megbízhatatlan táp lesz. Jobb elektromos hálóztok esetén ezek is sokáig kihúzhatják úgy, hogy nincs belőle baj. De sajna a magyar elektromos hálózat még a környező országok színvonalát sem érik el.

A másik baj az olcsó tápokkal, hogy nem képesek leadni stabilan huzamosabb ideig a névleges teljesítményt. Pl egy márkás táp évekig leadja azt a 400 W -ot, mert nincsen alul tervezve az elektronikája. A gagyi tápok meg hónapok alatt behalhatnak ugyan azon terhelés mellett, és sokszor 1-2 alkatrészt is magukkal visznek.

Az említett FSP-400APN nem rossz választás, de kevés rajta a csatlakozó. Én inkább az FSP SAGA II ajánlom, ugyan arra a bélre épül, de sokkal több a csatlakozó rajta, pl.: PCI-E is, ami kelleni fog a kártyának. s csak 1-2 ezressel drágább.

2011. máj. 13. 10:54
 12/15 anonim ***** válasza:

Az EuroCase ATX-400 JSP ebírja. Nem olyan rossz táp.

[link]

2011. máj. 13. 11:29
 13/15 A kérdező kommentje:

táp terén se vagyok vmi széles látókörű, de ezt a gépet anno összeállítva vettem, kihalt belőle a 8800GT kb 1.5 év után (valszeg a hűtése volt kevés, mert egy idő után mindig kifagyott, aztán egyre hamarabb és hamarabb terhelés alatt) és fél éve vettem bele egy tücsök 8400GS-t ideiglenesen, de most van alkalmam venni egy normálisabb vasat bele, és így a 5830 lesz, csak kíváncsi voltam h a táp elég lesz-e a +100W miatt...

eddig nem volt baj a géppel sose, nem fagyott le sose, nem volt indokolatlan leállás, stb, szal onnan gondoltam h azért csak bírja ez a táp :D

2011. máj. 13. 11:50
 14/15 A kérdező kommentje:

de most tegyük fel h csak rosszalkodik a táp, jelenleg van 25k huf-om a kártyára, de majd csak később lesz pénzem tápra, 2-3 hónap múlva, addig csak nem okoz maradandó kárt benne gondolom

egyébként ha netán mégis, a kártyagarancia azt fedezi, vagy ki tudják deríteni h a tápom volt a hibás és ugrik a garancia?

2011. máj. 13. 11:53
 15/15 anonim ***** válasza:
Ha rosszalkodik a táp, azonnal cseréld, mivel nem csak a videó kártyába tud kárt tenni.Alaplap, merevlemez, meghajtó stb.
2011. máj. 13. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!