Melyik a legjobb videókártya a lent említett feltételek mellett?
A legfőbb szempontok:
-strapabíróság: 5-6-7-8 óra gamelés mellett ne adja fel a szolgálatot
-teljesítmény: crysis2 és hasonló kaliberű gamek kocogjanak el rajta
-hűtés: hosszútávon bírja a strapát (8800GT-m nem bírta egy fél év/év után)
ár: max. 20-25.000 ft-ig érdekelne a dolog, a 30k már nem nagyon
Ezek a feltételek mellett milyen kártyát ajánlanátok?
AMD Radeon HD5830 megfeleően erőss hűtéssel:
Ilyen téren nem vagyok nagy szakértő, szal 1-2 kérdésem lenne (lehet hülyeség lesz):
-ennek a csatija PCIe x16 2.1, ami ez előtt volt 8800GT annak PCIe x16 2.0 volt, attól még ez a kártya stimmel az alaplapomba?
-és ennek már úgy láttam GDDR5 memóriája van, a 8800GT-nek csak GDDR3 volt, ezt felfogja még ismerni az alaplap? ezt csak azért kérdem (bár lehet h teljesen más a 2 dolog) mert a sima ramnál nem mind1 h ddr 1-2-3, és hogy a vidkártyánál mind1-e?
"..ennek a csatija PCIe x16 2.1, ami ez előtt volt 8800GT annak PCIe x16 2.0 volt, attól még ez a kártya stimmel az alaplapomba?"
Visszafelé kompatibilis, még egy PCI-e 1.0 -ás alaplapba is berakhatnád. Amúgy az 2.0 és 2.1 között még sebesség különbség sincs.
"és ennek már úgy láttam GDDR5 memóriája van, a 8800GT-nek csak GDDR3 volt, ezt felfogja még ismerni az alaplap?"
Köze sincs az alaplaphoz a Video RAM-nak. A videokártyának saját memóriavezérlője van.
5830 eeeexxxxxxxxxxxxtrééééééééééééém!
még gyorsan mert most nagggggyon jó árban van...
na mivel ezt a kérdést többen olvassák, még egy ehhez kapcsolódó kérdést tennék fel:
-ugye előzőleg 8800GT-m volt, ami papíron 105W-t zabált, ez 5830 meg már közel 200W-t, akkoris elég lesz továbbra is a 400W-os tápom?
a procim: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz, 2992 Mhz, 2 mag, 2 logikai processzor
a tápom: Eurocase ATX-400 JSP
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!