Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » LCD monitoron van értelme...

LCD monitoron van értelme képernyőkímélővel pihentetni a képernyőt?

Figyelt kérdés
Úgy értem, fekete képernyőt teszek be képernyőkímélő gyanánt vagy pl. univerzum képernyőkímélőt. De olyat is hallottam, hogy az LCD monitornak a fekete az aktív állapota így többet ártanék vele, mint használnék. Mi az igazság?
2011. ápr. 29. 23:54
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Hát de ha egyszer az vagy...
2011. ápr. 30. 18:44
 22/29 anonim ***** válasza:
Az nem beégés a fotón, az sérülés ill. lehet LCD panel hiba is, azért láthattad a nyilakat egy darabig (ha így volt) mert abban a csíkban nem reagálnak a pixelek, vagy csak lassan, ezért "beragadtak", van ilyen.
2011. ápr. 30. 19:05
 23/29 VODKA0710 ***** válasza:
Hadjad, ő okosabb. Még ha csak 48%-os értéklése van, neked meg 80, nekem meg 91. Ő akkor is okosabb.
2011. ápr. 30. 21:54
 24/29 anonim ***** válasza:
Az azért van, mert a sok ostoba nem érti meg a zsenit.
2011. ápr. 30. 21:57
 25/29 A kérdező kommentje:
Nem tudom, miért kell egymást retardáltnak és hülyének nevezni. Az egyikőtök szerint beég, másikotok szerint nem ég be, eltér a vélemény, és az miért akkora baj? Azért mert valaki másképp gondolja, már retardált vagy hülye? Ezt ne csináljátok már...
2011. ápr. 30. 22:25
 26/29 A kérdező kommentje:

A válaszokat köszönöm.

Tudom, ki is lehet kapcsolni, de olyan 10 percre, fél órára kikapcsolni tudtommal csak többet árt, nem? Hagyományos monitornál kimentem 5 percre, addig ment az üres képernyő mint képernyőkímélő, ott egyszerűbb volt, mi használ, mi nem.

2011. ápr. 30. 22:27
 27/29 anonim ***** válasza:
Én ha otthagyom a gépet akár 10 percre (és nem felejtem el) akkor kikapcsolom, az enyémnek mondjuk LED megvilágítása van, azt érdemesebb kikapcsolni az élettartam szempontjából, a CCFL megvilágítású LCD-knél van egy kis idő mire "beizzik" a hidegkatód cső ott valóban nem érdemes 10 percnél rövidebb időre kikapcsolni. Egyébként én is úgy állítottam be, hogy a gép kapcsolja ki 10 perc tétlenség után, így az sem baj ha úgy felejtem.
2011. máj. 1. 12:36
 28/29 A kérdező kommentje:
De akkor pl. 15 percre már érdemes kikapcsizni az LCD-t? És akkor a képernyőkímélők teljesen feleslegesek erre a monitorra? Az eddigi válaszokból ezt szűrtem le, köszönöm mindenkinek. De még aki akar, válaszolhat...
2011. máj. 2. 15:15
 29/29 anonim válasza:

LED háttérvilágítású LCD tévénél írják ezt a használati utasításban: (na de miért?)

Amennyire lehetséges, kerülje az

állóképek megjelenítését. Az állóképek

olyan képek, amelyek huzamosabb ideig

a képernyőn maradnak. Állóképek

például a képernyőn megjelenő menük,

a fekete sávok, a megjelenített idő stb.

Ha nem lehet elkerülni állóképek

megjelenítését, a képernyő megóvása

érdekében csökkentse a kontrasztot és

a fényerőt.

2013. nov. 26. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!