LCD monitoron van értelme képernyőkímélővel pihentetni a képernyőt?
Nekem nincs képernyőkímélőm, de a gép automatikusan lekapcsolja a monitort 10 perc után. Feleslegesen szerintem ne menjen.
Az LCD/TFT/LED technológiájú panelek (mindegy, hogy monitor, vagy TV) akkor fogyasztanak, a legtöbbet, ha fekete a háttér, mert a világítás mindig megy, max. a képernyő úgy rendezi a pixeleket, hogy kitakarják (LED esetében már nem teljesen igaz ez utóbbi megjegyzés).
Ha szereted nézegetni a képernyőkímélő játékát, akkor beállíthatod de ha a monitort akarod kímélni és áramot akarsz megtakarítani, akkor érdemes beállítani, hogy kikapcsoljon a monitor. Pillanat alatt visszakapcsol ha megrázod az egeret, úgyhogy szerintem hátránya nincs.
"köszönöm az eddigi válaszokat. de akkor van értelme üres fekete képernyőt vagy univerzum képernyőkímélőt tenni be, amikor nem vagyok a szobában? akár csak minimális energiamegtakarítás miatt?"
van a monitoron kikapcsológomb nem?-.-
Nekem szinte soha nincs kikapcsolva a monitor (abból is kettő van), csakúgy, mint az egész számítógép. A monitort azért nem kapcsolom ki, mert az az energia, amit megtakarítok azzal, hogy ki van kapcsolva, kevesebb, mint az az energia, amivel a kezem mozdítom a két bekapcsoló gomb felé :D.
Amúgy akit érdekel, meg tud angolul, annak ajánlom ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=jiejNAUwcQ8
Leírja a pontos működési elvét az LCD/TFT monitoroknak. Kiderül belőle, hogy szinte mindig ugyanannyit fogyaszt a monitor, mivel a fő háttérvilágítás a mérvadó fogyasztó, mellette a kis polarizáló részecskék fogyasztásai eltörpülnek. Tehát szinte csak a háttérvilágítás az, ami fogyaszt. (A panel is fogyaszt, de 1 óra alatt kb. annyit mint egy piros LED 2 perc alatt. Az meg kevés. Nagyon.)
" Az első pedig bazin nagy hülyeséget írt, az LCD a technológiából adódóan NEM TUD BEÉGNI! Nincs mi beégjen, ami be tud az max a plazma tv."
Na mondtam hogy lesznek ilyen hülyék. Fogok neked felrakni ma képet róla. Retardált.
Utolsónak, ha ugyanaz vagy, mint az első, és neked égett be az "LCD" monitor:
Az nem LCD hanem Flatron. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!