Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen videó kártyát vegyünk...

Milyen videó kártyát vegyünk 19. 000- húsvéti pénzből?

Figyelt kérdés
Fiam videó kártyát akar cserélni a gépében, ami intel konfig, PcIe grafikus csatolóval. Először is ATI vagy GeForce? Azokból milyen? Már nem tudom követni a számozásokat főleg az nVidia-félét. Egy 8600gt-t szeretne kicserélni, nyilván erősebbre. Hozzáértők, vagy nemrégiben kártyát cserélők válaszát várom.
2011. ápr. 25. 20:02
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
A 12:33-asra ne pazaroljatok nagy figyelmet, egy troll. Másik kérdésnél is nyomta az agyalágyult dumáját az ATI kártyák megbízhatatlanságáról, bugokról (LOL, amúgy milyen bugról beszélhet?), túlmelegedésről -csak úgy megsúgom, hogy az Nvidiánál a Fermi lapkákkal voltak brutális gondok a melegedést tekintve, át is dolgozták őket, így már rendben is vannak.
2011. ápr. 26. 13:13
 32/40 VODKA0710 ***** válasza:
Tökmindegy hogy NVidia, vagy AMD. Mindenkinek az lesz a jobb, amilyen kártyája van most, vagy amilyen volt. Hardware-ileg átnézve szinte ugyanazok. Sőt egyes modellek kompatibilisek a rivális gyártó driver-aival (kis átdolgozás után). De egyet biztosan tudok állítani (ami nálunk, Szerbiában biztosan igaz), hogy az AMD azonos teljesítménnyel fele annyiba kerül, mint az NVidia (grafika terén) vagy az Intel (CPU terén).
2011. ápr. 26. 13:18
 33/40 A kérdező kommentje:
OK! Köszönöm a sok választ! Összefoglalva, vélhetően már nincsenek gondok az ATI kártyákkal, de az nVidia mindenki szerint is megállja a helyét. Szükségképpen érdemes egy GTS450-be gondolkozni, azzal játszhat a gyerek. A gépe sem igazán túl izmos (e5200 dual core, 2GB ram-egyelőre, ráakasztva egy gigabyte alaplapra, talán 400w táppal)szerintem egy ekkora videó elég lesz hozzá. Ráadásul én átállok am3 tokozású lapra athlon II vagy phenom II procival, majd azt esetleg elcserélem vele. Már csak annyi kérdés maradt: Kerüljem valamelyik gyártót, és rendelhetem nyugodtan a netről?
2011. ápr. 26. 13:36
 34/40 A kérdező kommentje:
A szerbiai hozzászóló megint elbizonytalanított kicsit.
2011. ápr. 26. 13:38
 35/40 anonim ***** válasza:

hát lol!engem miért kell letrollozni?

ez nem csak a saját véleményem....ezek TÉNYEK!

mondom hogy 3 db ati-m is volt és tényleg jó volt nem tagadom....de túl sok időt kellett rá fordítani(neten kereskélés illesztőprogik után)hogy ugyanúgy menjen mint a mostani nvídiám...

de ahogy érzik...ízlések és pofonok...

nem vitás hogy kellő hardveres tudás tulajdonában erősebbé lehet tenni az itikat...de megéri?

amugy a szerbiában nem tudom hogy van de itt ebben az országban ahogy a videó is mutatja MATE 0117-nél itt azonos árban majdnem ugyanolyan tudással árulják a kártyákat...

lehet hogy ebben az országban a sok atis miatt el lehet adni drágábban de akkor ez megint alátámasztja az én álláspontomat...

gts 450! nézd meg a videót amit mate 00117 odaírt...

ott nagyon jó játékokat tesztelnek fullHD-ben majdnem max grafikán és mégis a gts 450 nyert annak ellenére hogy egy árban azonos tudás elvileg....

2011. ápr. 26. 13:46
 36/40 VODKA0710 ***** válasza:
Tények? Az is tény, hogy mikor csak kipróbálni szerettem volna egy NVidia videokártyát, 4 óra volt míg az összes drivert leszedtem, mert mindig egy olyan dolgot kér, ami nincs. A végén meg még túl is melegedett, használhatatlan. AMD-nél egy 100MBs telepítőben minden benne van, arról nem is beszélve, hogy csak egy oldalt kell igénybe venni a legfrissebb driverekért.
2011. ápr. 26. 14:16
 37/40 P.O.C. ***** válasza:

Újabb ATI (AMD) vs. Nvidia háború kezdődött.

Tipikus "kinek a pap, kinek papné?" kérdés, és sosem lehet a végére jutni.. :D

Most ATI kártyám van (HD 4850), teljesen elégedett vagyok vele. De attól még az Nvidia -t sem köpködöm, nem csak azért mert 3x is volt Nvidia -mm hanem azért is mert nem vagyok egy elvakult márka b*zi, és talán 1-2 év múlva ha az Nvidia jobb ár/értéket kínál, akkor azt fogom venni.

Mindkét gyártónak van vaj a füle mögött, Nvidia -nak is mikor majdnem egy évig, új fejlesztések helyett csak a kártyáit nevezgette át, hogy lássák csinál is valamit, és hogy új árcédulákat rakjon a kártyáira..

2011. ápr. 26. 14:29
 38/40 anonim ***** válasza:
23%

jól van...akinek a pepsi ízlik azt sem tudom rábeszélni a coca-ra....

a kérdező vegyen gts 450-et

vagy ha van rá lehetőség akkor vegyen 6850-et egy szerb oldalról ha ott tényleg fele árban vannak...

ugy már én is a 6850 et ajánlom...megéri a pö*csölés ha 20 ezerrel kevesebbért meg tudja venni az ember...

aki meg engem letrollozott az rodhadjon meg mert én egy felhasználót sem szidtam

2011. ápr. 26. 16:59
 39/40 anonim ***** válasza:
Rohadj meg te! Te kis p*cs, akkor is egy troll vagy, attól, hogy te szoptál a kártyáiddal az a te bajod öcsi, ennyi. A troll definíciója: "troll – Olyan hozzászóló a fóruméletben, aki csak zavarkeltésre, mások felingerlésére és további reakciók provokálására törekszik." Ennek teljesen megfelelsz kis barátom ez nem sértés, EZEK TÉNYEK csak, hogy tégrd idézzelek, de részemről ennyi! Don't feed the troll!
2011. ápr. 26. 21:01
 40/40 anonim ***** válasza:

lol XD

hát ezen meg már csak röhögni tudok....

én csak a kérdezőnek akartam jót...XD

te meg így felhúzod magad rajta...XD

jól van...az ati szép és jó és tökéletes...XD

de akkor nem is idegesítelek tovább ...biztos olyan csúnya vagy hogy ez az életed...

de akkor legyen neked igazad...XD XD XD

kezdj el csajozni vagy valami mert ez már szánalmas...

én csak segíteni akarok, neked meg már duzzad az ér a homlokodon hogy én troll vagyok...XD

a kérdezőnek még mindíg a gts 450-et ajánlom annak ellenére hogy az ati szép és jó...

mindjárt nézek is valami ati kártyát és ki is verem rá....

ugy már elégedett leszel?XDXDXD

2011. ápr. 26. 21:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!