Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen videó kártyát vegyünk...

Milyen videó kártyát vegyünk 19. 000- húsvéti pénzből?

Figyelt kérdés
Fiam videó kártyát akar cserélni a gépében, ami intel konfig, PcIe grafikus csatolóval. Először is ATI vagy GeForce? Azokból milyen? Már nem tudom követni a számozásokat főleg az nVidia-félét. Egy 8600gt-t szeretne kicserélni, nyilván erősebbre. Hozzáértők, vagy nemrégiben kártyát cserélők válaszát várom.
2011. ápr. 25. 20:02
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:

amugy itt elhangzott egy érdekesség hogy a játék mezőnyt az 5770 és a gts 450 kezdi a 2 oldalról....lehet hogy így van, de az az érdekes hogy ez 2 testvér kártya...

azonos árban-azonos tudással

a külömbség csupán annyi hogy az ati rendelkezik a már fennt említett kényelmetlen hátrányokkal...

az nVidia ugyan azért a pénzért adja a phisX támogatást ami az ati-nál nem jár...hardvergyorsított alkalmazásokat is támogat...valamint adott egy 3D-s lehetőség...és kétség nélkül ezé a jövő amiben az ati eléggé le van maradva...

de ha ati-t veszel akkor ezekről lemaradsz és szerencsétlenkedhetsz a driverekkel...illesztőprogikkal...

2011. ápr. 26. 10:38
 22/40 mate0117 ***** válasza:

az útólsóval kell egyet értenem....

az nvidia jobb...

2011. ápr. 26. 11:22
 23/40 P.O.C. ***** válasza:

"----->a játékokat nVidiára gyártják<----"

Ez ökörség, úgy ahogy van. Azért látsz nVida logókat az intrókban, mert az nVidia támogatja a fejlesztést.

Ez olyan mint a Vérpisikék által bálványozott 3DMark, annak pontszámai is az Nvidiáknak kedvez, mert ott is az NVidia áll a háttérben.

A PhysX -et meg nem támogatja annyi program, hogy komolyan gondolkodóba ejtse az embert. Én pl. nem voltam tőle elszállva, mikor élesben kipróbáltam. Ráadásul a FPS -t is nagyon visszaveszi, sokszor be is szaggat miatta, főleg alsó-középkategóriás kártyáknál nagy felbontásban.

Független teszteknek kell, hinni és akkor mindenki el tudja dönteni melyik a jobb ár/érték arányú kártya (szerintem az AMD). Amúgy ha olvastok ph-s teszeket, akkor tudjátok, hogy az Nvidia újabb szériái kb. 30-40% -al is több áramot zabál, mint az AMD -s ellenfelei, és szerintem aki sokat játszik annak ez egyáltalán nem mellékes...

2011. ápr. 26. 11:48
 24/40 anonim ***** válasza:

Már nem azért, de aki nem bírja feltenni a legújabb drivert, ha éppen az kell, annak nem hogy Ati videokártya, de számítógép sem való. Mellesleg ugyanilyen problémába én anno régebbi Nvidiával futottam bele.

Amúgy meg az a helyzet, hogy játékhoz mindig azt kell venni a 2 közül, amelyiknek jobb az ár-érték aránya, a fanatikus márkahűség itt sem vezet célhoz, ahogy Intel-AMD témában sem. Az Nvidia egyébként a számításigényes kutatásoknál húzott nagyon el az Atitól(és az Inteltől is, hiszen ezen a területen a CPU-k is versenyeznek a GPU-kkal), mert Cuda-ra ezerszer többen fejlesztenek, mint arra az open source platformra, amit az Ati(de amúgy az Nvidia is) is támogat.

2011. ápr. 26. 12:10
 25/40 anonim válasza:

[link]

Ez nem tűnik rossznak..

2011. ápr. 26. 12:14
 26/40 anonim ***** válasza:

miért lenne ökörség hogy nVidiára gyártják?

az nvidida támogatja a játékszoftvereket így a játékok ezzel támogatják az nvidiát....szomorú de kapitalista világban élünk...ati-val is lehet játszani nem azt mondom....csak egy mezei gamer nem tud annyit kihozni agy ati-ból mint egy árban vele egyező nvidiából....

nem veszekedni akarok ezek tények....

és ne hidd hogy fanatikus nVidiás vagyok...

már 3 ati kártyát zabáltam meg és egyszerűen ez van....

nem értem hogy nem lehet felfogni...

2011. ápr. 26. 12:33
 27/40 anonim ***** válasza:

kérdező! GTS 450!a jó választás a fiadnak!ez kielégíti a mostani játékok gépigényeit is...igaz adnod kellene neki még 4 ezret hozzá de megéri:

[link]

2011. ápr. 26. 12:37
 28/40 anonim ***** válasza:

azért gigabyte-ot ajánlottam gyártóból mert a többiben mindben láttam kivetni valót...pl a nagyobb márkáknál csak a nevet fizeted meg az olcsóbbaknál meg nem tesznek akkora hangsúlyt a hűtésra...

a gigabyte pedig híres arról hogy legendásan jó hűtést tesz a kártyáira...ezzel kiküszöbölve a vga-k legnagyobb ellenfelét, a túlmelegedés...

ez nem azt jelenti hogy meg fog sülni ha rossz gyártótól veszed , hanem megviseli a kártyát ha hosszútávon magasabb hőfokon van dolgoztatva...és nem is megy olyan jól , és rövidíti az élettartamát...

2011. ápr. 26. 12:41
 29/40 mate0117 ***** válasza:

http://www.youtube.com/user/hardverteszt#p/search/0/P9PdTZwX..

ezt nézd meg és dönts belátásod szerint.....

2011. ápr. 26. 13:07
 30/40 anonim ***** válasza:

mate0117!

nem tudsz még ilyen hasonló youtube-os vagy más feltöltőket akik így hardvereket vagy játékokat tesztelnek?

lécci!

a kérdezőtől bocs hogy itt kérdezek valamit...

2011. ápr. 26. 13:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!