Milyen videó kártyát vegyünk 19. 000- húsvéti pénzből?
amugy itt elhangzott egy érdekesség hogy a játék mezőnyt az 5770 és a gts 450 kezdi a 2 oldalról....lehet hogy így van, de az az érdekes hogy ez 2 testvér kártya...
azonos árban-azonos tudással
a külömbség csupán annyi hogy az ati rendelkezik a már fennt említett kényelmetlen hátrányokkal...
az nVidia ugyan azért a pénzért adja a phisX támogatást ami az ati-nál nem jár...hardvergyorsított alkalmazásokat is támogat...valamint adott egy 3D-s lehetőség...és kétség nélkül ezé a jövő amiben az ati eléggé le van maradva...
de ha ati-t veszel akkor ezekről lemaradsz és szerencsétlenkedhetsz a driverekkel...illesztőprogikkal...
az útólsóval kell egyet értenem....
az nvidia jobb...
"----->a játékokat nVidiára gyártják<----"
Ez ökörség, úgy ahogy van. Azért látsz nVida logókat az intrókban, mert az nVidia támogatja a fejlesztést.
Ez olyan mint a Vérpisikék által bálványozott 3DMark, annak pontszámai is az Nvidiáknak kedvez, mert ott is az NVidia áll a háttérben.
A PhysX -et meg nem támogatja annyi program, hogy komolyan gondolkodóba ejtse az embert. Én pl. nem voltam tőle elszállva, mikor élesben kipróbáltam. Ráadásul a FPS -t is nagyon visszaveszi, sokszor be is szaggat miatta, főleg alsó-középkategóriás kártyáknál nagy felbontásban.
Független teszteknek kell, hinni és akkor mindenki el tudja dönteni melyik a jobb ár/érték arányú kártya (szerintem az AMD). Amúgy ha olvastok ph-s teszeket, akkor tudjátok, hogy az Nvidia újabb szériái kb. 30-40% -al is több áramot zabál, mint az AMD -s ellenfelei, és szerintem aki sokat játszik annak ez egyáltalán nem mellékes...
Már nem azért, de aki nem bírja feltenni a legújabb drivert, ha éppen az kell, annak nem hogy Ati videokártya, de számítógép sem való. Mellesleg ugyanilyen problémába én anno régebbi Nvidiával futottam bele.
Amúgy meg az a helyzet, hogy játékhoz mindig azt kell venni a 2 közül, amelyiknek jobb az ár-érték aránya, a fanatikus márkahűség itt sem vezet célhoz, ahogy Intel-AMD témában sem. Az Nvidia egyébként a számításigényes kutatásoknál húzott nagyon el az Atitól(és az Inteltől is, hiszen ezen a területen a CPU-k is versenyeznek a GPU-kkal), mert Cuda-ra ezerszer többen fejlesztenek, mint arra az open source platformra, amit az Ati(de amúgy az Nvidia is) is támogat.
Ez nem tűnik rossznak..
miért lenne ökörség hogy nVidiára gyártják?
az nvidida támogatja a játékszoftvereket így a játékok ezzel támogatják az nvidiát....szomorú de kapitalista világban élünk...ati-val is lehet játszani nem azt mondom....csak egy mezei gamer nem tud annyit kihozni agy ati-ból mint egy árban vele egyező nvidiából....
nem veszekedni akarok ezek tények....
és ne hidd hogy fanatikus nVidiás vagyok...
már 3 ati kártyát zabáltam meg és egyszerűen ez van....
nem értem hogy nem lehet felfogni...
kérdező! GTS 450!a jó választás a fiadnak!ez kielégíti a mostani játékok gépigényeit is...igaz adnod kellene neki még 4 ezret hozzá de megéri:
azért gigabyte-ot ajánlottam gyártóból mert a többiben mindben láttam kivetni valót...pl a nagyobb márkáknál csak a nevet fizeted meg az olcsóbbaknál meg nem tesznek akkora hangsúlyt a hűtésra...
a gigabyte pedig híres arról hogy legendásan jó hűtést tesz a kártyáira...ezzel kiküszöbölve a vga-k legnagyobb ellenfelét, a túlmelegedés...
ez nem azt jelenti hogy meg fog sülni ha rossz gyártótól veszed , hanem megviseli a kártyát ha hosszútávon magasabb hőfokon van dolgoztatva...és nem is megy olyan jól , és rövidíti az élettartamát...
http://www.youtube.com/user/hardverteszt#p/search/0/P9PdTZwX..
ezt nézd meg és dönts belátásod szerint.....
mate0117!
nem tudsz még ilyen hasonló youtube-os vagy más feltöltőket akik így hardvereket vagy játékokat tesztelnek?
lécci!
a kérdezőtől bocs hogy itt kérdezek valamit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!