Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kinyírtam az alaplapomat?

Kinyírtam az alaplapomat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A következő konfigom van (kb. 3,5 éves): Gigabyte 965p-ds3 alaplap, 4 gb ddr2 ram, Intel Core 2 Duo 2,2 Ghz E4500 proci, Ati Radeon x1650 pro vga, win7 64bit

Főként grafikai tervezést és videószerkesztést csinálok rajta, szóval eléggé meg van hajtva néha a rendszer.

Nemrég néhány hónapon át - hosszú idejű normális működés után - egyre gyakrabban produkált spontán újraindulásokat és kékhalálokat, volt, hogy a bootolásba is belekékült, ezért nem is lehetett bekapcsolni, vagy csak pár percig volt hajlandó üzemelni, aztán megint bekékült.

Nemrég újraraktam az egészet, ugyanazokkal a programokkal, amiket szoktam használni, kb. 2 hét után egyik reggel mégis megint belekékült a bootolásba.

Infós haverom segítségével korábban lefuttattam több tesztet is, pl. a memóriákon, stb, de semmilyen hibát nem talált egyik sem. A vinyókat is töredezettségmentesítettem, minden illesztés rendben van, szóval lassan kezdek kifogyni az ötletekből, hogy mi lehet a gondja a gépnek.

Páran ajánlották, hogy érdemes lenne egy másik tápot kipróbálnom, mivel sanszos, hogy a sajátom kezdi beadni a kulcsot. Így is tettem, átraktam egy másik tápot, újra összeraktam mindent, de hiába próbáltam bekapcsolni, nem indult el a gép. Láttam, hogy még a procihűtő sem akar nagyon forogni, noha azt nem húztam le róla, és különben is minden vezetéket jó helyre dugtam.

A régi tápom egy FSP ATX350PNR, a másik pedig egy Codegen 300XA 400W. Míg korábban csak egy csippanás volt hallható minden boot előtt, a másik táppal hosszabban csipogott a gép. Mivel így nem működött, visszaszereltem a saját tápomat, de úgy sem működött, se csippanás, se semmi. Csak nem sikerült kinyírnom az alaplapomat? Az fölöttébb kellemetlen lenne....

Köszi a válaszokat!

2011. ápr. 17. 10:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Codegen? Akkor sajnos van esélye, hogy kinyírta az alaplapot, de még jó ha csak azt...
2011. ápr. 17. 10:51
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, de ennél picit részletesebbek is jöhetnek :)
2011. ápr. 17. 10:59
 3/6 anonim ***** válasza:

emelt meg az egyik kezeddel az fsp-t és a másikkal meg a codegent.

a különbség érezhető lesz, a codegenből kispóroltak mindent...

első vagy második gépembe ugyanilyen szar táp volt, aztán egyszer egy áramszünet (!) következtében a táp nekiállt füstölt egy kicsit majd utána nem ébredt fel többé a gép sem (hiába vettünk új tápot)

ha jól emlékszem talán az akkor még menő cd-íróm élte túl, minden más meghalt.

sanszos hogy vitte magával az egész gépet.. és nem akarlak elkeseríteni de szerintem ne szenvedj tovább, nézd ki az új gépedet mert több mint valószínű hogy kinyírta mindened.

2011. ápr. 17. 11:15
 4/6 A kérdező kommentje:
Akkor az, hogy egy korábbi alkalommal működött a gép ezzel a másik táppal, csak mázli lett volna?
2011. ápr. 17. 11:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Hogy csipogott?

BIOS hang jelzései:

[link]

[link]

2011. ápr. 17. 11:29
 6/6 A kérdező kommentje:

Ezek vannak:

Ismétlődő, rövid hangjelzések vannak (problémák adódtak a tápegységgel), ill. nincs hangjelzés (elromlott vagy az alaplaphoz nem megfelelően van csatlakoztatva a tápegység)

Minden csatlakozás elvileg rendben van, és az eredeti, saját tápom van rajta (az FSP).

2011. ápr. 17. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.