Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a különbség kettő között?

Alessnesta13 kérdése:

Mi a különbség kettő között?

Figyelt kérdés
ezen kerrőről lenne szó elvileg processor jelzők Intel DualCore, Intel Core 2 Duo
2011. márc. 31. 19:51
 1/6 Captain Frájer ***** válasza:
A Core 2 Duo széria egy modernebb, frissebb, de már ő is kihalóban lévő architektúra, mint az Intel Dual Core. Azonos órajelen a C2D sokkal erősebb.
2011. márc. 31. 20:00
 2/6 P.O.C. ***** válasza:

A Dual-Core az Intel megőrzött Pentium márkaneve. A Pentium szót sok kereskedő lehagyja az árlistából, gyakorlatilag a Core 2 Duo butított változata, kevesebb Cache memóriával, és picit szegényesebb utasításkészlettel.

Hogy az Intel jobban bonyolítsa létezik még Celeron Dual-Core is, ez még egy fokkal a Pentium Dual-Core alatt van. Ezt tényleg már csak irodai gépekbe szabad építeni.

2011. márc. 31. 20:05
 3/6 P.O.C. ***** válasza:

"Captain Frájer

A Core 2 Duo széria...frissebb..."

Bocs, de amire te gondolsz az a sima Core Duo. A Pentium Dual-Core és a Celeron Dual-Core jóval a Core 2 Duo után jelent meg, még a Core 2 Quad is hamarabb volt. Így a Pentuim DC és a Celeron DC számít "frissebbnek".

(A Pentium Dual-Core nem összetévesztendő a Pentium D Dual-Core -al, ami szintén megjelent LGA775-re, de még a Core 2 Duo előtt, és a Pentium 4 -hez hasonlóan NetBurst mikro-architektúrára épült.)

2011. márc. 31. 20:16
 4/6 A kérdező kommentje:

hello

én csak ezt azért kérdeztem, mert laptopot akarok venni olyan 130 000 ft-ért. és mindegyik amelyet néztem ilyen fajta procik vannak benne, de ez egy kicsit megijeztett, hogy már kihalófélben van mindkettő. Mit ajánlatok akkok milyen laptopot melyenk 130 000 ft-ért jó

választ előre köszi

2011. ápr. 1. 20:21
 5/6 P.O.C. ***** válasza:
2011. ápr. 1. 21:23
 6/6 Captain Frájer ***** válasza:
Igen-igen :D Benéztem. Köszi, hogy igazítottál :)
2011. ápr. 4. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!