Melyik DELL laptopot vegyem?
[link] van ez,
[link] meg ez.
a második kicsit drágább, de ha megéri, mert valamiért az jobb, akkor azt venném. nem értek a laptopokhoz, de a legtöbb helyen azt olvastam, hogy a Dell nagyon megbízható és jó. valaki eltudná magyarázni, hogy melyiknek mik az előnyei, és hogy valóban jók-e, és mindezt úgy, hogy egy műszaki analfabéta lány is megértse?:D
Én is ezért mondom, hogy olcsóbb nélküle.
Az XP ezekre már nem megy fel, csak a win7, abból is csak a 64 bites, sajnos. De ha kikapcsolod a hülyeségeit, ugyanolyan jó, mint az XP.
A játék része engem nem elégített ki, a 6 éves asztali gépem, ami kb 20-30ezret ér, még mindig jobban viszi a játékokat.
Kérdező, szerintem a 73%-osra ne hallgass, mert elég butaságokat ír! Először is, mert lopásra buzdít. Fel kéne fogni, hogy a Windows pénzbe kerül. Ha új gépet veszel és nagyon ragaszkodsz a Win-hez, akkor jó alkalom beszerezni egyet a gép mellé, mert a bolti árhoz képest jóóóval olcsóbban szerezhetsz.
Viszont szerintem hagynod kéne a Windows-t és olyan gépet vegyél, amire elő van telepítve az Ubuntu. A Dell gépek általában pont ilyenek. Arra pont jó, amire szeretnéd használni. Egy lány ismerősöm is azzal vette, le akarta törölni és Windowst tenni rá, de pár nap alatt,e gyedül megtanulta használni és megtetszett neki.
Tévedés, nem írok butaságokat, aki megteheti, vegyen eredeti vindózt, de egy átlagember nem teheti meg. Az enyémen történetesen eredeti van, de nem én vettem.
És feltételezem, hogy az előre telepített wines gépekhez nem adnak telepítő dvd-t.
A linux valóban jó, de akkor is, a gyári partícionálás nem jól használható. És hiába adnak a laptophoz ubuntu telepítőt, másodjára már nem lehet feltenni, mert a telepítő grafikus felülete nem támogatja a videokártyát. Hiába akartam én is azt visszatenni rá formázás után.
"másodjára már nem lehet feltenni, mert a telepítő grafikus felülete nem támogatja a videokártyát."
Na tessék, nem cáfoltál meg. Ez user error, ráadásul kijelented, hogy "nem lehet".
Előbb pedig arra értettem, hogy egy új gépre 2011-ben XP-t tennél.
Na, de akkor lássuk a többit:
"És ami a legfontosabb, ha nem te telepíted, nem oszthatod ki a partíciókat,"
Ez teljes ostobaság, 2 percnél nem tart tovább megváltoztatni a partíciók méretét Windowson és Linuxon egyaránt.
"Az XP ezekre már nem megy fel, csak a win7, abból is csak a 64 bites, sajnos."
Á-áá... kijavítalak: "xp-t nem tudtam feltenni, mert béna voltam és csak a Win7 x64-et tudtam felerőszakolni rá"
"és a boltok jellemzően sz.arnak rá, hogy jól használható legyen..."
Nem a bolt, hanem a Dell telepíti előre az oprendszereket.
"a többi mehet minden másnak, és így nem keverednek, nem lassul a gép hosszabb idő után sem (és nem mellékesen nem tud több tízgigásra dagadni a vindóz)."
Ja, mert ez így működik. Szerintem szólj a redmondi mérkököknek, mert szerintem ez nekik is új lenne.
"de egy átlagember nem teheti meg. "
Ezért joga van ellopni vagy mi? Ha nincs pénze nem használja. Van ingyenes alternatíva. Ráadásul a kérdező szerencsés helyzetben van, mert semmi olyat nem csinál, amiről le kéne mondania ha Linuxot használ.
"előre telepített wines gépekhez nem adnak telepítő dvd-t. "
Nem tudom, hogy így van-e, de soha senkit nem érdekelt maga a lemez. A kulcs kerül X ezerbe.
"És hiába adnak a laptophoz ubuntu telepítőt, másodjára már nem lehet feltenni, mert a telepítő grafikus felülete nem támogatja a videokártyát."
Bocs, de ezen mégegyszer nevetek. 6 havonta jön új verzió. Mégis miért erőltetné valaki a régi verziókat, főleg ha gondja van a telepítéssel?
Látom nagyon okos vagy, megnézném mennyi idő alatt szerzel egy új Dellhez xp drivereket. Vagy akár 32 bites win7hez. És bármennyire gáz, jobban szeretem az xp-t mint a win7et.
A partícionálási elméletem alátámasztja az asztali gépem. Meg lehet nézni, bár amilyen arrogáns vagy, nem engednélek be a házamba.
A szoftverbűnözés pedig hallgatólagosan teljes mértékben elfogadott, kíváncsi lennék, hány embernek van eredeti vindóza, főleg fotosopja vagy zenei programja. Én zenélek, körülbelül 5-6 millió forintot érő szoftverrel. Mikor az összes hardver került 400 ezerbe... De ha annyi pénzem lenne, akkor sem szoftvert vennék, hanem jobb gitárokat. Aki még emellett is megteheti, hogy mindig eredeti szoftvert vesz, élvezze a jólétet, de ne ócsárolja azt, aki nem teheti meg.
"főleg fotosopja vagy zenei programja"
Na ja, csak 99%-uknak totál nincs szüksége azokra. Te komolyan annyira nagyon pro vagy, hogy valóban szükséged van egy 5-6M Ft értékű programra? Mi annak a neve? És főleg mit tud, amit egy olcsóbb számodra nem tud biztosítani?
Ilyen nincs, hogy a bűnözés elfogadott. Az végképp nem, hogy még meg is akarod győzni a másikat. Aki nem vesz eredetit, használjon ingyenest. Főleg ha valakinek nincsenek spéci igényei, akkor őrültség lenne fizetni szoftverekért.
Igen, annyira nagyon pro. Steinberg Nuendot használok + rengeteg VSTi-t (gitáros, billentyűs, dobos, szimfonikus). És más, egyszerűbb, akár ingyenes program vagy nincs, vagy nem biztosítja azt, amire szükségem van. Azt aláírom, hogy nem használom ki teljes mértékben a programot. Nyilván a Photoshopot sem. De most őszintén, nem könnyebb bármit ott megcsinálni, mint Painttel? Én szerkesztettem még régen játékokhoz skineket, Painttel. Photoshoppal milliószor egyszerűbb lett volna.
A zenei programokra visszatérve, elég baj nekem, hogy nem eredetiek, mert így nincsenek meg az esetleges hardvereszközök, ami az eredetihez jár (pl gitáreffektpedál). De szegényember feltalálja magát, a műegyetemen már készül egy kompatibilis kópia.
"Én szerkesztettem még régen játékokhoz skineket, Painttel."
Ez megint nem az ingyenes programok hibája. Te szívattad magad vele, pedig van egy rakás alternatíva.
Btw ha ilyen profi vagy, akkor miért nem tudsz annyi pénzt csinálni belőle, hogy szoftvert is vehess? Meg nem consumer kategóriás notebookot... Nyilván nem a wannabe zenészek használnak ilyet. A profikat meg általában megfizetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!