Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megéri-e a felhúzott vga?

Megéri-e a felhúzott vga?

Figyelt kérdés

konkrétan arra gondolok, h a gigabyte-nak van egy gtx 460-as vga-ja és ennek van egy un OC vagyis húzott változata....

szóval megéri-e az OC és biztonságos-e, és mennyiben befojásolja az élettartamát az ienfajta túlzott hajtás?

2011. márc. 12. 22:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Annyival nem ér többet, mivel te is feltudod húzni otthon az olcsóbb nem oc változatot... Csak lehet kell jobb hűtés. Bár annyit nem ér az egész húzás, minthogy ha egy erősebb kártyát vennél.
2011. márc. 12. 22:47
 2/13 anonim ***** válasza:
Nekem egy múzeális Abit 9550 XTurbo Guru (még AGP-s) működik 4 éve szünet nélkül húzva (a jumper átdugva húzóra, + 30-30% órajel), igaz már 2-3 éve nem játszok, csak netezek ,de még mindig működik hibátlanul.
2011. márc. 12. 22:51
 3/13 Captain Frájer ***** válasza:
100%
Gigabytenak csak OC-s vga-ja van a GTX 460-ból :D Asszem egyedül a GTX 570-nek és a HD 6950-nek készít nem OC modellt. Amúgy nekem is most egy 1gigás oc-s gtx 460-om van, nagyon megéri. Csendes, hűvös és tovább lehet húzni az órajeleket. A gyári OC-k mindig ajánlatos vételek, amennyiben csak pár ezerrel drágábbak, hisz emelt órajelen működnek stabilan. A SOC-ok(super over clocked) azok, amiknek az érdemlegessége kétséges, ugyanis ott már komolyabb árkülönbség van és lehetséges, hogy egy kevéske pénzráfordítással egy kategóriával erősebb VGA-t lehet kapni, ami viszont alapba jóval több erőtöbletet jelent.
2011. márc. 12. 22:58
 4/13 A kérdező kommentje:

a gigabyte-nak 3 fajta kártyája is van gtx 460-ból és abból csak egy oc...

ha nem vágod ne válaszolj...

2011. márc. 12. 23:04
 5/13 A kérdező kommentje:
bocsi, am nem akartam bunkó lenni, köszi a válaszokat...
2011. márc. 12. 23:06
 6/13 A kérdező kommentje:
és mióta megy a gtx 460 oc-d?
2011. márc. 12. 23:07
 7/13 anonim ***** válasza:

Tényleg. Amúgy mi értelme van olyan vga-t csinálni, amin iker BIOS van meg egy rakás plusz alkatrész, és gyárilag húzható.

Ennyi pénzből nem lehetne gyártani egy egyszerűbb és gyorsabb videokártyát?

2011. márc. 12. 23:08
 8/13 anonim ***** válasza:

A kérdező kommentje:

a gigabyte-nak 3 fajta kártyája is van gtx 460-ból és abból csak egy oc...

ha nem vágod ne válaszolj... < Ha ennyire vágod magadtól, akkor minek kérdezel? Te sohasem tévedtél, igaz? Bocs, nem akartam bunkó lenni.

Kérdésedre válaszolva: A gyárilag tuningolt változatok mindig is stabilabbak lesznek a házilag húzott "csodáknál"... Mivel az árkülönbség igazából egy-két ezer forint, talán jobban megéri az OC.

2011. márc. 13. 01:04
 9/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséget és mégegyszer bocs
2011. márc. 13. 12:43
 10/13 Captain Frájer ***** válasza:

Kedves kérdező, te nem vágod:

GTX 460-ból adtak ki ref modellt, de csak a 768 mb-os verziónak(GV-N460D5-768I-B), illetve az 1gb-os SE verziónak(GV-N460SE-1GI ). Elismerem, h a 768-as ref modellről megfeledkeztem.

Ezen kívül csakis OC modelljei vannak:

Első OC kiadásos 1 gigás GTX 460, ami nálam is remek szolgálatot teljesít már szeptember óta - GV-N460OC-1GI

És ennek egy rev2-es verziója hosszabb nyákkal és második generációs hűtővel - GV-N460OC-1GI rev2.0

768 mb-os oc - GV-N460OC-768I

Második OC-s kiadás, magasabb órajelekkel - GV-N460OC2-1GI

SOC kiadás a rev2 felépítését örökölte - GV-N460SO-1GI

A kártya egyébként remekjó, hűtője ténylegesen halk és hűti is a kártyát, ahogy azt kell. A rev2-est tudom igazán ajánlani, mert a rev 1-en alumínium hőcsövei vannak, a rev2 ezzel szenben rezes, szóval valamennyivel hatékonyabb lehet. Árban nincs nagy különbség a kettő között. Teljesítményben meg vagyok vele elégedve, mindent képes maxon vinni(okés, a metro2033-at eddig csak SLI-ben vitte maxon, de high beállításon eldöcög 30+ FPS-el).

Sajnos a saját konfigomban egyenlőre nem tudom teljesen kihajtani a VGA-t, mert úgy tűnik, hogy a Core 2 quad q6600 nem elég neki, de ez a közeljövőben orvosolve lesz.

2011. márc. 13. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!