Intel core i7 vs. AMD Phenom x6?
Figyelt kérdés
Melyik és miért?2011. márc. 12. 11:29
1/11 A kérdező kommentje:
i7-ből a 920-as
2011. márc. 12. 11:30
4/11 anonim válasza:
i7
Bár AMD-s vagyok, de az Intel erősebb mint az X6.
5/11 Captain Frájer válasza:
I5-2xxx-es széria vagy i7-2600. Előbbiek hozzák az első generációs i7-ek sebességét, utóbbi túl is szárnyalja az összes 4 magos megoldást.
A phenom II x6 is jó, de öreg az architektúra, ezért képtelenek behozni az i7-ek általános sebességét.
6/11 anonim válasza:
Az utolsót kijavítanám. Nem is az architektúrai különbség, mint inkább a HyperThreading hiánya az ami az AMD-t hátráltatja.
Én azt szoktam mondani, hogy ha játszani akarsz, NEM kell intel proci, mert nem fogod megérezni a különbséget. Ha viszont munkára is használod a gépet, ahol jobb a több szál, pl Renderelés, Videóvágás, Videókonvertálás, ott mutatja meg igazán az Intel az előnyét. Ha játékgépet építesz szigorúan. sokat spórolhatsz ezen.
7/11 Captain Frájer válasza:
A HT hiánya miatt lenne lassabb az amd? Az i5-760-at sem tudta behozni sokszor a phenom ii, pedig az i5-ösök közül a 7xx és a 2xxx szériában nincs HT.
8/11 Captain Frájer válasza:
Hozzátenném még, hogy egyetértek, hogy játékgépbe AMD Phenom II, de ezt csakis az X4-re, mert az ő árkategóriájukban nincs náluk jobb...Viszont itt x6-ról van szó, ami már 40-től megy felfelé. 40-ért már i5-2300 akár 20-30%-ot is ráver az x6-ra, mondjuk a Phenom II x6 1090T-re, aminek az órajlét a PII x6 1100-as felett járattuk.
9/11 anonim válasza:
i7 2600, de sztem egy i5 2500K is bőven elégségs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!