UBIQUITI NANOSTATIONM5 LOCO (5 GHZ) -ezmiez?
Kérem, akinek vannak tapasztalatai erről az eszközről,kérem osszák meg velem. Ide írtam, bár lehet, hogy off.
Ha valaki tud magyar nyelvű leírást a neten a termékről,(én sajna nem találtam),legyen kedves linkelje be. Előre is köszi!
Ez egy Kültéri Wireless Access Point integrált antennával.
Használható pl. mikrohullámú internet szolgáltatáshoz, vagy internetmegosztáshoz nagy távolságokba. Router -ként is funkcionál. Szóval elég komoly kis cucc.
Magyar leírást meg tuti nem fogsz hozzá találni, ez amúgy sem jellemző speciális hálózati eszközöknél.
Szükséges. Hiszen az eszköz a szolgáltatóval van kapcsolatban általában AP client módban. Magyarul: ő nem szóra a Wi-Fi-t.
A router beállítása viszont körülményes lehet ezeknél az eszközöknél. Mivel két router nem nagyon nem ajánlott egy hálózaton belül, ezért meg kéne tudni, hogy az eszköz jelenleg router módban van-e.
Az Internethasználathoz kell felhasználónév/jelszód megadni a Windows-ban?
Amúgy ha a szolgáltató nem kódolta le az eszközt, akkor alapértelmezett IP cím amin a Webes beállító felületét eléred az a 192.168.1.20 A felhasználónév/jelszó egyaránt "ubnt" (idézőjelek nélkül).
Itt a Network fülön azonnal megtudod, hogy router vagy bridge módban van ez az eszköz (Network Mode).
Bővebb infó:
Sajnos,úgy tűnik lekódolta, de a lan csatlakozás adott. Légyszi,-ha még olvasod-segits abban, milyen IP-cím lehet ehhez rendelve ("static" vagy "dynamic"). Semmit nem kér az os a net indításakor.
Tényleg, nagyon köszi a választ!
A külső internetes IP címed statikus (mert általában mikrohullámú szolgáltatónál az szokott lenni).
Viszont ha nem kell felhasználónév/jelszód megadnod a Windows-ban a netezéshez, akkor az eszköz valószínűleg router módban van. Így viszont a olyan alkalmazásoknál, aminek portot kell nyitni pl. bittorrent nem lehet beállítani.
Elkerülvén a dupla címfordítást (NAT) a saját routerodat switch -kén kell használni. Állítsd a routerodat ugyan abba a tartományba (IP 192.168.1.1 maszk:255.255.255.0). Konfiguráld a Wi-Fi részét tetszőlegesen, majd kapcsold ki a DHCP szerverét. Ez után a routernek csak a LAN portjait szabad használni és elvileg Wi-Fi -n keresztül is csatlakozhatsz hozzá, az helyi IP címeket már az UBIQUITI fogja kiosztani.
Sajnos az általam használt kliensnél valóban nem sikerült portot nyitnom,most már tudom,hogy nem véletlen.
A routerrel meg majd úgy ahogy írtad...THX!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!