Mi az a hőmérséklet amin károsodás nélkül üzemelnek: processzor, alaplap, vga, hdd? Nem tudom mennyire márkafüggő estleg?
nem márkafüggő, a szilícium anyag miatt annyi, amennyi. általában a szilícium chipeknél olyan 80-90 fok, amit még üzemi hőmérsékletként el tudnak viselni, de ez már elég magasnak számít, nem hiszem, hogy 90fok felett bármi bírja a hosszú távú terhelést. én szeretem, ha 70fok alatt marad minden, ha rá van lehetőség.
a hdd a 30-40fok közötti hőmérsékletet szereti, főleg ne legyen több, de a nagyon kevesebbet se szereti.
na most erre nem lehet válaszolni mert nem jó a kérdés
szerinted kicsi a kutyám?
na látod nem tudod mert nem vagy tisztába a fajtájával
ird ide milyen alapod procid vidikarid van és megmondom melyiknek mennyi a max üzemhőmérséklete
de így nincs olyan okos aki megmondaná neked
A legjobb, ha a CPU nem megy 60°C fölé, a GPU-nál ez inkább 80°C a merevlemezek tényleg 30 és 40 között érzik jól magukat, a lapkakészeletkről nincs tapasztalatom, azoknak a gyári hűtése mindig elég.
Egyébként már jártam úgy, hogy egy Intel Celeron procim túlélte a 104°C-ot (BIOS-ban mérve!), amikor eltört a hűtőborda leszorító keret, és kicsit elállt a radiátor a procitól. De ez már nagyon nem volt kellemes neki Az asztalon is akadozott az egérkurzor, és 2-3 percen belül lefagyott a rendszer. Videókártyánál 94°C volt a rekordom egy Inno3D Geforce 6600-nál. Jól bírta, de meg-meg esett, hogy fagyott.
Nekem most 26 fokos szobában, alapjáraton (+ netes böngészés) 30 fokos az alaplap és 32 a proci, 34 a HDD.
Oldallemez levéve a videókártyát oldalról fújja egy ventilátor, és a processzor hütő ventilátorához fúj még egy plussz ventilátor levegőt ami még fújja a ramokat is amik a proci mellett vannak. Ez a két ventilátor amit oldalra beszereltem ezek érik nagyjából az alaplapot is, most nemtudok képet mutatni, de elég jó megoldás, bár az oldallemezt a gépre igy nemtudom visszatenni de nem is probléma, mert így mindig jó a hőmérséklete
Laptop: 97 fokra fölszökött a proci egy 8K videotol amit max 1440p be játszik le akadásmentesen. Majd felforditottam hogy a kijelző tartja a laptopot az alja pedig oldalra néz, onnan megfújtam egy ventilátorral, majd szintén megnézem a 8k- videót akkor márcsak 83 fokig ment fel a 97 fok helyett.
Sokkal gyorsabb is lett, ajánlani tudom. Alapjáraton 58-60 fok alapbol, ezzel a megoldással 47 re ment le. Persze most ugy használom hogy emelvényen van és alulra tettem a ventilátort ami egy 4 colos USB-s venti. 1800 ft tescoba, ember hütésre való de erre is kiváló
procinál max 85-90 fok
hdd ahogy irták 30-40 fog de nem hoszú távon max 50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!