Mi a különbség a pentium 2 és a pentium 3 között?
Na, hogy egy kicsit eligazodj. Nem hiszem, hogy ma már valaki is Pentium 2-es gépeket használ. Egy 2Ghz-es proci vagy egy Celeron vagy egy P4-es, esetleg lehet többmagos, ez esetben a magok számával beszorzódik az órajel. (pl: 2 magos: 2x2Ghz => 4 Ghz) Olyan sem valószínű, hogy egy régebbi és újabb processzorcsalád tagjai megegyző órajelen futnak (csak mondjuk ha a régebbi legújabb tagja, és az újabb legrégebbije.) Nem csak az órajel a meghatározó egy processzor esetében, hanem a gyorsítótár mérete is, amit MB-ban fejezünk ki (minél nagyobb, annál jobb.) Egy játéknál előfordulhat, hogy a megadottnál régebbi processzorral is működni fog, de olyankor teljesítményproblémák léphetnek fel.
Remélem kimerítő választ adtam, és tudtam segíteni!
Az órajel NEM szorzódik be a magok számával. A két dolgot külön kell felfogni...
Ha arra vagy kiváncsi, hogy ha a játéknál meg van adva, hogy pl. két magos 2,2 ghz-es processzor kell neki, akkor igen, fog menni két magos 2,2ghz-es AMD és Intel processzorral is. Viszont nem igazán fog menni egy egy magos 2,2ghz-es processzorral.... Esetleg egy P4EE 3,8ghz-es egy magossal még szépen működhet. :)
Akkor ezt biztos rosszul tudtam. Viszont a lényeget leírtam, amire a kérdező kíváncsi volt. Tehát ilyesmi szituáció nem lehet max. pl az van írva, hogy Szükséges: Pentium 3 650 MHz (vagy ezzel megegyező teljesítményű), a Tied pedig mondjuk Pentium 2 400 MHz, akkor nagy valószínűséggel nem fog futni. Ha fut is akkor akadozik. De, a játékoknál inkább a videókártya szokott még befolyásolni.
Remélem segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!