Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a különbség a pentium 2 és...

Mi a különbség a pentium 2 és a pentium 3 között?

Figyelt kérdés
tegyük fel van egy pentium 2es gépem 2ghz-s procival, a játék azt írja hogy minimális gépigény pentium 3 2ghz-s procival ettől még működne a játék??
2011. jan. 9. 16:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Na, hogy egy kicsit eligazodj. Nem hiszem, hogy ma már valaki is Pentium 2-es gépeket használ. Egy 2Ghz-es proci vagy egy Celeron vagy egy P4-es, esetleg lehet többmagos, ez esetben a magok számával beszorzódik az órajel. (pl: 2 magos: 2x2Ghz => 4 Ghz) Olyan sem valószínű, hogy egy régebbi és újabb processzorcsalád tagjai megegyző órajelen futnak (csak mondjuk ha a régebbi legújabb tagja, és az újabb legrégebbije.) Nem csak az órajel a meghatározó egy processzor esetében, hanem a gyorsítótár mérete is, amit MB-ban fejezünk ki (minél nagyobb, annál jobb.) Egy játéknál előfordulhat, hogy a megadottnál régebbi processzorral is működni fog, de olyankor teljesítményproblémák léphetnek fel.

Remélem kimerítő választ adtam, és tudtam segíteni!

2011. jan. 9. 22:23
 12/17 A kérdező kommentje:
igen tudtál és köszi amúgy én pentium 2es gépet használok és lehet nincs 2ghz-s procival pentium 2 és 3 csak feltétel volt
2011. jan. 10. 14:38
 13/17 anonim ***** válasza:

Az órajel NEM szorzódik be a magok számával. A két dolgot külön kell felfogni...

Ha arra vagy kiváncsi, hogy ha a játéknál meg van adva, hogy pl. két magos 2,2 ghz-es processzor kell neki, akkor igen, fog menni két magos 2,2ghz-es AMD és Intel processzorral is. Viszont nem igazán fog menni egy egy magos 2,2ghz-es processzorral.... Esetleg egy P4EE 3,8ghz-es egy magossal még szépen működhet. :)

2011. jan. 10. 17:15
 14/17 anonim ***** válasza:

Akkor ezt biztos rosszul tudtam. Viszont a lényeget leírtam, amire a kérdező kíváncsi volt. Tehát ilyesmi szituáció nem lehet max. pl az van írva, hogy Szükséges: Pentium 3 650 MHz (vagy ezzel megegyező teljesítményű), a Tied pedig mondjuk Pentium 2 400 MHz, akkor nagy valószínűséggel nem fog futni. Ha fut is akkor akadozik. De, a játékoknál inkább a videókártya szokott még befolyásolni.

Remélem segítettem!

2011. jan. 11. 15:16
 15/17 A kérdező kommentje:
és ha nekem pentium 2őm van és az ajánlott gépigénynél is 2szer jobbak kivéve csak az hogy pentium 3 kell hozzá akkor is futna? (persze a vidikártya is sokkal jobb a minimálisnál és az ajánlottnál) és a processzor órajel is több mint az ajánlott, meg a CPU is több az ajánlottnál? akkor is futna? csak akadozna?
2011. jan. 11. 17:13
 16/17 A kérdező kommentje:
hát eddig a vidi a legnagyobb gondom :DD amíg nem lesz jobb gép addig medal of honorozok feltéve ha lesz 1 új videókártyám
2011. jan. 11. 17:18
 17/17 A kérdező kommentje:
felvagyok világosodva asszem pentium 2es gépbe nem fér 900-nál több mhz-es proci mert az alaplap nem engedi, p4-től már az alaplaptól függ hogy 3ghz vagy 2ghz-s procik férnek be
2011. febr. 4. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!