Hogyan lehet elindítani egy laptopot CD-ről, majd átadani a vezérlést USB-eszközre?
feltalálták már a DVD lemezt.
vagy szerintem van még elképesztően olcsó írható CD lemez a boltban, hogy arra oprendszert tehess.
ha a notebook túl régi, akkor hardweresen ia túlságosan gyenge a pendrájvon lévő túlságosan új oprendszernek.
kár a gőzért.
az a gáz ezzel, hogy a pendrájvokra nem lehet párhuzamosan írni, vagy olvasni, mert fizikailag megsérül az elektronika.
Egy oprendszer egyszerre többszáz fájlt ír és olvas egyszerre, kis pendrájvod szétsülne :D
ha a live oprendszer is lassú, akkor milyen lesz az, ami USB-ről megy? hát borzasztó...
bios vagy támogatja az usb bootot, vagy nem. Még senki sem gondolkodott el azon, hogyan csináljon liveCD-ről ramdiskbe töltődő USB drivert. Sőt, a ramdiskbe is el kell helyezni egy dos operációs rendszert, hogy működhessen a driver. Vagyis az USB-s operációs rendszert emulálni tudod csak.
Ilyenre kizárólag Unix családú oprendszerek képesek.
van egy másik lehetőséged, ha a hálókártyád értelmes és Romjába írni is lehet, akkor Etherboottal tudnál rá windowst csinálni, de hálózat szükséges, rajta egy DHCP szerver, amin fenn kell lennie a windowst tartalmazó merevlemez képfájlnak.
mivel régi a géped, kétlem, hogy a hálókártyád modern lenne.
nincs más választásod, mint a "nagyon nem éri meg" merevlemezt megvásárolni, ha használni akarod.
a DVD-lemezről mi lenne különbőző? Azt sem tudom menet közben írkálni, s oda sem lehet fájlokat menteni.
Találtam pár leírást melyek szerint a CD-ről indított gép át tudja adni az oprendszer betöltésének lehetőségét egy USB-eszközre, azonban az adott oldalon leírt módszer nem akar működni, mert a gép CD-bootolásakor nem az jelenik meg aminek az adott honlap szerint meg kellene jelennie.
Universal boot CD.
Ez már nekem is segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!