Szeretnék a számítógépemre multimédiás vezérlőt csinálni. Mikro kapcsolókkal szeretném megoldani a play, stop stb vezérlést. Lpt porton keresztül ezt meg tudnám oldani? Ha igen hogyan?
És ilyet hol találok?
És mit hogyan kössek?
0 :D
Még sohasem csináltam ilyesmit...
uhhhh....
akkor jóóó hosszú út áll előtted :)
röviden tömören: kell egy NYÁK amire pakolsz mindent. kell egy mérő, amely a rá csatlakoztatott cuccokból bizonyos időközönként mintát vesz (pl mekkora feszültség/áram stb.). lényegében ez a mérő van összecsatlakoztatva a szgéppel. egy a gond, h ez a mérő azért nem 2 forint. igazából fogalmam sincs h mennyi, én 10-100.000 összegre tippelek pontosság, részletesség és a többi tulajdonsága alapján.
ugye kell egy program amely a mérőből kapott adatokat elemzi és aszerint cselekszik.
végül kellenek a vezérlők (kapcsolók, kábelek, ellenállások stb) amikkel játszani tudsz.
csak egy példa: készítesz egy vezérlőt ami egy start/stop gomb. ehhez kell egy nyák, arra kell egy áramforrás (pl egy elem, ki lehet vezetni a gépből is de arra majd rájösz) ezt összekötöd egy kapcsolóval amely ugye vagy zár, vagy nyit. beiktatsz egy erős ellenállást, mert nem akarod megfőzni a mérőműszert. a műszerrel 1 kHZes frekvenciával méred pl a kapcsolón átfolyó áramerősséget (ugye lenyomva folyik áram, nem lenyomva nem). ügyelsz a helyes bekötésre, különben a mérőműszer elfüstölhet.
namármost a mérő küldi folyamatosan a jeleket a gép felé, ezeket ki kell elemezni. erre vannak különböző programok, de én már elfelejtettem h mivel dolgoztunk anno :) ált ezek a programok képesek arra is hogy a beérkezett jeltől függően utasításokat hajtson végre. szal amíg a mérőből kapja a 0 jelet (nem folyik áram) addig elvan mint a befőtt, amikor megkapja az 1 jelet (lenyomod és folyik áram) akkor meg végrehajtja az korábban beprogramozott parancsot, ez esetben a start/stop parancsot
nagyon tömören ennyi a lényege, ha aktívan kutakodsz egy pár hónap alatt ráérzel majd
En is inkabb a rossz usb-s billentyu szetkapasat tanacsolom, es abbol epiteni egy usb-felbillentyuzetet, ami direkt bizonyos billentyukonbinaciokra van.
Vagy egyszeruen mobiltelefonnal vezerled a multimedias cuccokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!