Ha összekötök 2 gépet LAN kábellel, mit kell pontosan beállítanom és hogyan, hogy lehessen játszani?
"14:01 amit leírt az tömény hülyeség. Egy szó nem igaz belőle, nehogy neki higyj :D"
Hát ezt már szeretem, taknyos barátom sztem életedbe nem kötöttél direktbe össze két gépet, csak tudod fiam ha megállítalak az utcán nem lesz ott a google, meg a wikipedia amitől olyan nagyon okos vagy!
Nekem nem csak szakember mondta meg, hiszen 5 éve csinálunk lan-partit minden évbe.
Kérdező, nagyon szépen megkérlek, írd majd meg hogy hogy sikerült megoldani! Szeretném ha észre venné magát a gyerek. Köszi
Messziről jött ember azt mond amit akar...
Hiába az elmélet, ha nincs gyakorlat.
Számtech boltos haverom is itt röhög rajtad hogy milyen szánalmas vagy. :D
Ha igaz amit írtál, kb annyit ér a szaktudásod mint egy
ecdl vizsga.
De remélhetőleg a kérdező leírja hogy sikerült neki összekötni.
Ok.
Hétvégén Összedugjuk a gépeket és kiderül.
De szerintem IP címet kell állítani.
Húha, hát igen a számtechbolt tényleg rengeteg tudást igényel... Nem veszed észre hogy szánalmas vagy, hogy szaktudás nélkül kioktatsz engem, akinek ez a szakmája? Azt már nem is mondom, hogy jeles eredménnyel végeztem, mert te úgyis jobban tudod ;)
A kérdezőnek: nem kell IP-t állítani, mert a gépek APIPA-val osztanak meguknak címet a 169.254-es tartományból (véletlenszerűen választanak egyet, és ARP kéréssel ellenőrzik, hogy foglalt-e)
A számtech boltos haverom több iskolát, vizsgát, tanfolyamot tett le mint amennyiről te hallottál.
És több helyen szerkesztő illetve grafikai tervezéssel is foglalkozik.
És belinkeltem neki a kérdést és ő is megmondja hogy te valamit nagyon keversz.
Nem lehet félreértettél valamit? Ez biztos hogy így lesz jó, de mint megtudtuk a kérdezőtől hétvégén kiderül.
Köszi!
Mind a ketten segítettetek,mert ha simán nem megy,akkor IP címet állítok.
Úgyhogy a 2 megoldás közül 1 jó lesz.
Harmadikként annyit, hogy évekig voltak gépeim közvetlenül összekötve, az APIPA működik, osztja a címet automatikusan. És nem, nincs ilyen végzettségem, csak tapasztalat. :P
Számtechboltos frissítsen Windows 3.1-ről, már nem divat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!