Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Összelehet így kötni a WIFI...

Összelehet így kötni a WIFI routert a géppel? Lent írom a részleteket.

Figyelt kérdés
Szeretnék venni majd egy laptopot, de azelőtt még beruházok egy WIFI-s nyomtatóra. Az lenne a kérdésem, hogy ezt így meg-e lehet oldani: Digi netem van és ugye itt egyből az RJ-45ös kábel a gépbe megy. Ezt a kábelt bedugnám a wifi routerbe, de egy másik ugyanilyen kábellel szeretném összekötni a géppel a ruoutert. Ez megoldható? És így a nyomtató, meg majd a laptop wifi-n keresztül kommunikálna a géppel. Remélem érthető ahogy fogalmaztam és nem túl bonyolúlt. Aki ért ehhez legyen szíves válaszolni. Köszi
2010. nov. 19. 22:11
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Látom hogy mig irtam hozzászóltak és válaszoltál is.Sokkal stabilabb az usb-s csatlakozás és usb-t is csinálnak akár 10m-es kábelt is!Van ahova a wifi jobb,de az mindig lassabb és kevésbé stabil.Nyomtatót én nem csatlakoztatnák rá.A döntést azonban neked kell meghozni!
2010. nov. 19. 22:31
 12/21 A kérdező kommentje:
Ebben igazad van. Tényleg feltörhetik. Akkor érdemes vennem egy hálókártyát a gépbe meg egy hosszú ethernet kábelt és úgy összekötni a géppel?
2010. nov. 19. 22:32
 13/21 anonim ***** válasza:
Ugye azt viccnek irtad hogy veszel bele hálókártyát?Milyen gép az amiben nincs az alaplapon?P2-es?
2010. nov. 19. 22:34
 14/21 A kérdező kommentje:
hát akkor érdemesebb a hosszú usb kábel, akkor hálókártya se kell a gépbe.
2010. nov. 19. 22:35
 15/21 A kérdező kommentje:
az foglalt mert abba net megy bele
2010. nov. 19. 22:35
 16/21 anonim ***** válasza:

Vigyázz! az USB 2.0 szabvány max 6 métert támogat, árnyékolással. De így is sok zajt összeszed.

5 méteres dupla árnyékolású nagyon drága USB kábelem most már pixelhibák nélkül nyomtat itthon.

szerintem az ethernettel távolabb lehetne helyezni a nyomtatót, de az meg macerás: a windows hol felismeri a nyomtató címét, hol csak a második reboot után.

2010. nov. 19. 22:38
 17/21 anonim ***** válasza:

Elmondom az én kialakitásomat-ha érdekel.Adsl-re vonatkozik!!

Bajön a telefonvonal az ketté van oszva-egy kábel megy a telefonhoz egy a modemhez.

Modemtől megy egy wifis routerbe a kábel-onnét egy laptop wifivel csatlakozik ,a két pc közül az egyik vezetékkel a másik wifivel a routerhez.Amelyik pc kábellel csatlakozik azon van a nyomtató usb kábellel és megosztott nyomtatóként műkszik.

Mikor beüzemeltem akkor hálózati telepitőt hoztam létre egy pendrive re és azt futtattam mindhárom gépen és a vezetékkel csatlakozó gép lett a vezérgép a másikak meg a szolgák.A vezérgépen engedélyeztem a hálózaton lévő gépeknek a megosztott nyomtató használatát.

Tőszavakban ennyi!Elmondani nehezebb mint megcsinálni!

2010. nov. 19. 22:44
 18/21 anonim ***** válasza:
A komment megírásának időpontja: ma 22:35-ebbe fog menni a Net továbbra is ,már ami a routerből jön!!!Nehogy mégegy netcsatlakozást tegyél bele!!Gondold végig !!!
2010. nov. 19. 22:47
 19/21 anonim ***** válasza:
Több gép esetén célszerű hálózatra csatlakoztatni a nyomtatót (routerhez saját IP címmel), nem valamelyik géphez. Lehetőleg ethernet kábellel (stabilabb a kapcsolat) de alapvető biztonsági megfontolások betartása esetén wifitől sem kell félni. Aki képes feltörni egy WPA2 titkosított, SSID broadcast nélküli hálózatot MAC address filteringgel, az nem a szomszéd nyomtatóját fogja feltörni, hanem a Nemzeti bank rendszerét.
2010. nov. 19. 23:03
 20/21 tamasoft ***** válasza:

Otthoni használatra, normális körülmények között, a megfelelő titkosítással (router gyárilag tudja) minden további nélkül összerakhatod az általad leírtak szerint.

Nem kell félni a wifitől, tök alap dolog. 3 éve wifis otthoni hálózatot használok. Egyszer kell jól belőni, minőségi cuccot kell használni, nem kell mellé beszélni. Kábelt csak oda, ahova nagyon muszáj. pl. táp.

2010. nov. 19. 23:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!