Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Összelehet így kötni a WIFI...

Összelehet így kötni a WIFI routert a géppel? Lent írom a részleteket.

Figyelt kérdés
Szeretnék venni majd egy laptopot, de azelőtt még beruházok egy WIFI-s nyomtatóra. Az lenne a kérdésem, hogy ezt így meg-e lehet oldani: Digi netem van és ugye itt egyből az RJ-45ös kábel a gépbe megy. Ezt a kábelt bedugnám a wifi routerbe, de egy másik ugyanilyen kábellel szeretném összekötni a géppel a ruoutert. Ez megoldható? És így a nyomtató, meg majd a laptop wifi-n keresztül kommunikálna a géppel. Remélem érthető ahogy fogalmaztam és nem túl bonyolúlt. Aki ért ehhez legyen szíves válaszolni. Köszi
2010. nov. 19. 22:11
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

hidd el, egy nyomtatón nem a wifi a lényeg, hanem a tonerköltség.

van egyébként usb->ethernet átalakító, nyomtatókhoz külön.

2010. nov. 19. 22:17
 2/21 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem a wifi a lényeg de a gépem közelében nincs hely sehol és a szoba másik felére kell, hogy helyezzem a nyomtatót és ezért kell, hogy wifis legyen. de egyenlőre az érdekel, hogy a leírt csatlakozás a router és gép között megoldható-e.
2010. nov. 19. 22:20
 3/21 anonim ***** válasza:

Minek kéne neked Wifis nyomtató?Ha azonos routerről megy egy laptop és egy pc akkor létrehozol hálózatot ,a pc-be dugod a nyomtatót és engedélyezed a hálózaton lévő gépeknek hogy használják a nyomtatót!Ebben az esetben mindegy hogy a laptopba vagy a pc-be van dugva a nyomtató usb kábelje.

Persze ha különös okod van wifit használni azt is megteheted csak az kicsit drágább megoldás.

2010. nov. 19. 22:23
 4/21 anonim ***** válasza:

Igen, ezt így kell megoldani, ahogy írtad.

Csodálom, hogy a digi nem ad routert Én most fizettem elő a T-Home-nél, 2 TV+Internet. Ők adták a rutert, ami egyben a modem is.

2010. nov. 19. 22:23
 5/21 anonim ***** válasza:
Természetesen lehet. De amelyik nyomtatón van wifi, azon általában van ethernet (RJ-45) csatlakozó is. Ha van rá mód, én inkább ezzel csatlakoztatnám a nyomtatót a routerhez.
2010. nov. 19. 22:24
 6/21 anonim ***** válasza:

@22:23

Ezzel a megoldással csak az a gond, hogy ha nyomtatni akarsz, járatni kell a gépet amelyhez csatlakozik a nyomtató.

2010. nov. 19. 22:26
 7/21 anonim ***** válasza:

Még mitnem! a leghülyébb ötlet nyomtatóba wifit tenni! Az eszelős panelszomszéd meg feltöri, és nyomtatgatja a saját valagát a neked a saját költségeden rajta?

Legyél már észnél!

2010. nov. 19. 22:28
 8/21 A kérdező kommentje:
A laptop vásárlásaát jövőre tervezem de a nyomtatót hamarosan. És azért is kell egy wifi router mert egy másik gépre is majd kell internet ami a másik szobában lesz, de oda ugye wifis kapcsolattal és usb wifi vevővel akarom megoldani. Tudnátok valami routert ajánlani ami nekem ezekhez a megoldások jó lenne és nagy sebességű is.
2010. nov. 19. 22:28
 9/21 anonim ***** válasza:
53%
hidd el, egy hónap után ki fogjátok fúrni a falat, és bevezetitek a két gép között a kábelt. Annyira szar a wifi.
2010. nov. 19. 22:30
 10/21 anonim ***** válasza:

"Az eszelős panelszomszéd meg feltöri,..."

Nem kell világgá kürtölni (SSID broadcast letilt) és eszébe sem jut senkinek, hogy van ott valami feltörni való.

2010. nov. 19. 22:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!