Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Elsőgenerációs Ryzen 1600X-re...

Elsőgenerációs Ryzen 1600X-re érdemes felrakni a Windows 11-et?

Figyelt kérdés
TPM, Secureboot, mindennek megfelel a gépem egyedül a processzor nem mivel nem AF verzió. Gépfejlesztésre most nincs pénzem ezért gonoltam rá, hogy rufussal létrehozott telepítővel felraknám. Viszont a kérdésem az, hogy játékokban így nagy lenne a teljesítményromlás, néven, hogy a proci hivatalosan nem támogatott? 32GB DDR4, és egy 1080Ti vga duruzsol a proci mellett.
tegnap 16:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Felmenni felmegy, de ki tudja mi lesz a jövőben, ha elkezd olyan utasításokat használni amit nem támogat a proci. Nekem 2100G-m van, azzal se kompatibilis, pedig 2000-es. Én egyelőre maradok a 10-en és talán néhány hónapig támogatás nélkül is el lehet majd vele lenni, a Win 7-et is 2020 májusában kukáztam, amikor a mostani gépet építettem, akkor már 4 hónapja nem kapott frissítést. Arra játszok, hogy hátha meghosszabbítják, vagy a 11 követelményein engednek.
tegnap 17:14
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem érdemes.
tegnap 17:53
 3/8 anonim ***** válasza:
Év végéig csak lesz keret rá, addig jó a Win10. Már egy R5 3600 is 25000 körül van a boltban. Használtan 10000-től van támogatott CPU.
tegnap 21:13
 4/8 anonim ***** válasza:
Igen, az asztali gépek fejleszthetők, de mi a helyzet egy 2013-ban vett laptoppal? Abban nem cserélhető a processzor és TPM sincs benne. RAM duplázással és SSD-re cserével még egész jól működik Win 10-el. Nálam valószínűleg Linux lesz rá, de sokaknak ez nem opció.
tegnap 21:53
 5/8 anonim ***** válasza:

#4 A kérdező szerencsés, ha akarja megteheti, hogy CPU-t cserél.

De nem csak laptopoknál ha intel 7.gen lenne az is félgép csere lenne.

Egy 2013-ban vett laptop, ha működik örülni kell neki 12 éves mindenféle termék támogatást lejárt róla, erősen életciklusa végén jár.

Viccen kívül miért nem opció sokaknak a Linux. Ezt már leginkább böngészni és egyéb alap feladatokra lehet használni ahoz minek windows (de ott van az LTSC ha nagyon kell). Akinek meg munkára kell vesz olyant amin megy. A környezetemben egyre kevesebb a nem támogatott gép.

A használt piacon is tömegével jelennek meg a 8 gen és újjab Intel/Ryzen zen+, zen2 gépek. Kellemeten de nincs más opció.

Nekem is 6. évét tapossa már a gépem (Win11 támogatott) de lassan a cserén filózok. És nem a Win11 miatt, kellene a plusz power. 😁

ma 00:32
 6/8 anonim ***** válasza:

"ott van az LTSC ha nagyon kell"

Az csak 1 évvel húzza tovább. Emiatt új licensz és újra telepítés???

Akkor már nem érdemes.

ma 00:46
 7/8 anonim ***** válasza:

[link]

2029-ig jó, addig csak lecseréled a 2013-as laptopot valami friss ropogós 2020-as modellre. 😉

Nekünk is van öreg laptopunk drága nejem Linux-al használja, de egy 10+ éves cucc az is, sokat nem várunk tőle. És ha elhullik azért a kardunkba nem dőlünk.

[link]

50-60000Ft-ért bármikor van használható noti. Ja ez Win11-es.

ma 01:22
 8/8 anonim ***** válasza:

7/

Ja hogy a 2018-ban kiadott régi LTSC? (Nem a friss 2021-es)

Ki vágyik annyira régire? 🤨

ma 01:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!