Windows 11 1TB SSD esetén ha 150GB-t hagyok a C meghajtónak az jó?
Mi van a maradék részén? Mert ha programok, akkor azokat a C meghajtó újratelepítése után szintén újra telepíteni kell, nem lehet megmenteni őket egy másik partícióra telepítéssel (és más eszközre sem, mert kihúzod alóluk a rendszerbejegyzéseket, rendszerfájlokat amikor újratelepül a C-re az új üres rendszer). Programok miatt ezért nincs értelme darabolni.
Ha csak személyes fájloknak kell a maradék, arra a HDD-t is használhatod, ha van rajta elég hely, így nem kell felosztani.
Ha játékokat is telepítesz és szét akarod választani a személyes fájlokat egy független partícióra biztonsági okokból, akkor a 150 nagyon kevés. A harmadát elviszi a rendszer, a maradék 100 giga negyedét-felét az általános programok amiket használsz és telepítesz. Marad kb. 50-75 giga a játékoknak, míg egy mai AAA-játék ennyire rá sem fér, és rögtön elkér magának 100-150 gigát csak 1 darab.
Ha nem telepítesz játékot elég, de karban kell tartani lemez karbantartó/rendszerfájlok ablakban. (update+kézbesítésoptimalizálás)
Játékok esetén nem lesz elég.
Személy szerint 80-100GB rendszerparticiót szoktam beállítani, - mert én tudom, hogy a rendszertelepítés után 20-30GB-nál több fájlt/programot már nem teszek oda. (általában még ennek a felét sem)
Nálam (több év használat után) most ~50GB a rendszerpartíción lefoglalt hely.
(mondjuk Windows XP alatt sem mentem 5-6GB fölé, ami kb. 10-szeres növekedés, de nem érzem komfortosabbnak a mostani rendszert sem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!