Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen processzor hűtőt...

Milyen processzor hűtőt ajánlanátok egy I7 3770-hez?

Figyelt kérdés
A réginek eltört a felfogató kerete, és egy alpin 12-t tettek rá. Rafkósan biosban kikapcsolták az intelligens ventillátor szabályozást, és most állandóan 2000RPM körül forog. Nem melegszik túl , de én kevésnek érzem. Csak alap netezés stb, semmi játék vagy egyébb erőforrás igényes felhasználás. Freezer 13 volt előtte.
tegnap 16:43
 1/5 anonim ***** válasza:

Kicsi fogyasztású proci ez, főleg a non-K, tuning nélkül. Lényegében netezésnél a gyári is jó (azaz bármelyik 2-11. gen procihoz adott gyári, azaz LGA 135x-1200 foglalatos).

Lényegében az alpin 12 pont ilyen szint, szóval az is okés. Csak kapcsold vissza bios-ban a fordulatszabályozást, és érdemes windowsban is 60-70 fok alatt minimálisra vanni a fordulatát (arctic ventik 5-7%-on már pörögnek, az 3-400 fordulat vagy alatta lehet, hangtalan). 90 fok fölé nem hiszem hogy menne, még nyári 40 fokos szobában sem... legrosszabb esetben kicsit süvít a venti, de simán szint alatt kell tartania.

Miért nem találod elégnek? Mi a max hőmérsékleted?

--

Ha terhelés alatt is tökéletesen csendeset akarsz, akkor bármilyen 4+ hőcsöveset választanék, akár a legolcsóbbat. Ha valami értékállóbb kell, akkor 120mm ventiset. Érdemes fogyelni rá, hogy am4 és lga 1700(vagy akár az új 1851) lefogató is legyen már benne, ígx később átrakhatod majd új gépbe is.

tegnap 17:03
 2/5 anonim ***** válasza:
115x*
tegnap 17:04
 3/5 A kérdező kommentje:
40 fok és picivel felette.:-) Tudom, hogy ez is jó, de jobbat szeretnék. Nem tudom megmagyarázni miért. Windowsban hol tudom állítani?
tegnap 18:28
 4/5 anonim ***** válasza:

A Windowsban nem tudod állítani a ventilátort, csak a bios-ban. Induláskor lépj oda be és a ventilátor vezérlést állítsd automatára. Halkabb lesz.

De ha mindenáron akarsz venni egy jobb hűtőt, akkor ezt javaslom:

[link]

Ha budapesti vagy, vagy van egy ottani ismerősöd akkor ezt vedd meg. Sajnos nem postázza, mert mint közismert Budapesten nincsen egy Foxpost automata sem, de ha meg tudod oldani ez jó vétel lenne. Én kb egy éve vettem egy ugyanilyet a hardverapróról, akkor még 3 ezerért adták használtan. Egy i5-2500-at hűt tökéletesen.

Sajnos az utóbbi időben a hűtő árak is egy kicsit elszabadultak, használható új toronyhűtőt 9-10 ezer alatt nem kapsz.

ma 07:50
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha már veszel, szerintem legalább egy ilyet: [link]

Mert jó lesz később is, ha esetleg modernebb platformra váltasz. (A fent linkelt Gammaxx 300-nál nincs se AM5, se 1700/1851 támogatás sajnos, a TDP is kisebb.)

ma 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!