Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Jelentősen csökkent a Windows...

Jelentősen csökkent a Windows 11 támogatott processzorok listája. Miért volt erre szükség?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ezt a cikket most olvastam:

[link]

Angol nyelven van egy részletesebb is:

[link]

Utána olvastam, az Intel 8, 9 és 10. generáció sem támogatott, ráadásul nem az új verzió megjelenésével vonták meg a támogatást, hanem úgy, hogy sokan már frissítettek a 24H2 verzióra.

Meg merem kockáztatni, hogy olyan gépeket is érint, melyek gyári Windows 11-el jelentek meg. A Windows 10 2025 október 14-ig támogatott. A Windows 11 23H2 Home, Pro, Pro Education, Pro for Workstations és SE kiadás 2025. november 11-ig frissül. Az Enterprise, Enterprise multi-session, IoT Enterprise és Education kiadások támogatása 2026. november 10-én ér véget.

Azaz sok gép kevesebb, mint 9 hónapig kap frissítést, olyan gépek, melyek eddig támogatták a Windows 11-et, és a tulajdonosaik azt hitték, még évekig támogatott is marad.

Ezt erősen túlzásnak érzem, legfeljebb a Windows 12 megjelenésével lenne indokolt úgy, hogy a Windows 11 tovább frissül még néhány évig, mint ahogyan a Windows 10 esetén is adtak haladékot. Így viszont sok, tényleg erős hardver is biztonsági frissítés nélkül marad nemsokára.

A legrosszabb, hogy nem a következő verzióval módosítottak, hanem visszamenőlegesen, miközben már sokan frissítettek. Ezzel tényleg alig adtak haladékot azoknak a gép tulajdonosoknak, akik eddig Windows 11 alatt teljesen támogatott hardvert használtak.

febr. 16. 14:22
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Azóta tisztázták a félreértést: [link]
tegnapelőtt 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!