A Windows 11 lejjebb nyomja a használt hw árakat?
Nemrég néztem az Ivy Bridge félkonfigokat, és valami komikusan olcsón ki tudnék hozni egy, a sajátomnál jobb gépet.
Az az őrült ötletem támadt, hogy esetleg a Windows 11 miatt estek az árak. Tudom, hogy ki lehet játszani, tudom, hogy nem mai hardver, nekem is egy Ivy Bridge Xeonom van jelenleg.
Miért lenne olcsóbb?
Minél újabb valami, annál drágább.
Szted manapság mennyibe mennek a videókártyák?
2-3. gen gépek nem igazán lehetnek cél ma. Nem igazán tudok mit mondani arra, hogy ezek jobbak a tiednél... nyilván ha akarsz, akkor vegyél, mert netezésre elég használhatóak. YT VP9 1080p 60 fps videóval sincs semmi gondjuk, pedig ugye szoftveres a dekódolás, nincs hardveres támogatás. W11 telepítés is megoldható (bár az egy hulladék...)
Az áraik már a hardverhiányos helyzetben is padlón voltak, mert a cégek ezeket dobálták ki, és cserélték. Annyi van belőlük, hogy eladhatatlanok.
2 év support van rá, aztán szevasz tavasz. Engem pl. visszatart a vásárlástól.
"Nem igazán tudok mit mondani arra, hogy ezek jobbak a tiednél.." - Lol a személyeskedést szerintem hanyagold pont pont pont
"2-3. gen gépek nem igazán lehetnek cél ma." - 1. egy középkategóriás gpu-t (pl. 1070) egy régi proci is kihajt, És ott van még az LGA2011 is. TDP, megbízhatóság is ok. 2. Nem szűkíteném le a kört 2-3 gen Intelre, az csak egy anekdota volt. Általánosságban nagyobb a gap most az új és a használt hw között, mint volt.
"cégek ezeket dobálták ki, és cserélték" - ez mindig is így volt, nem új jelenség. Viszont azért a céges hardverek jellemzően nem az értékálló eszközök kategóriáját erősítők, szóval csak részben igaz, hogy lenyomják az értékálló alkatrészek árait.
"2 év support van rá, aztán szevasz tavasz"
Ezt mondják _most_. Egyébként ez sem igaz, mert 2025 október 14-et mondanak, ami nem 2 év hanem 3! Aztán 3 év múlva mikor még mindig 70% marketshare-je lesz a 10-esnek, akkor majd bemondják hogy támogatják tovább. Ahogy a Win7-re is megmondták hogy 2015-ig fogják támogatni, aztán végül kitolták 2020-ig. Szóval a 2025 helyett számíts inkább 2030-al...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!