Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Alaplapba integrált RAM-ot ki...

Alaplapba integrált RAM-ot ki lehet iktatni?

Figyelt kérdés

Lenovo IdeaPad L340 laptopomat szerettem volna 16 GB-ra növelni. Ehhez a Lenovo Vantage (gyárilag telepített) programot hívtam segítségül. Kiolvastattam vele az adott gép adatait, és az általa javasolt RAM-ot vettem, és szereltem be a slotba. De a BIOS nem látja, csak az integráltat (és persze a Win11Home) sem.

Biosba ezer éve nem turkáltam. Nem találtam ott olyan beállítást, ami a RAM-használatra kínálna választási lehetőséget.

tegnap 12:36
 1/5 anonim ***** válasza:
80%

Az alaplapra van forrasztva, azt nem tudod eltávolítani.

Az op.rendszer névjegyében nézd a RAM mennyiségét.

Én 16GB-ot a 4GB-hoz, így össz. van benne 20GB.

[link]

tegnap 13:04
 2/5 A kérdező kommentje:

Nem kiforrasztani gondoltam, hanem letiltani. Mint ahogyan (legalábbis régebben) be lehetett állítani, hogy ha több háttértároló van a gépben, melyikről induljon, vagy akár azt is, hogy ne is működjön.

Néztem a névjegyet, 4GB. De a BIOS sem látja, akkor A Win sem fogja

tegnap 13:12
 3/5 A kérdező kommentje:
Közben szerencsésen megoldódott. Én voltam a béna, és nem volt rendesen a helyén.
tegnap 15:48
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
Csak egy csavarhúzúval és kalapácsal tudod leverni a lapról. De ennek nincs köze a problémádhoz.
tegnap 15:55
 5/5 anonim ***** válasza:
20%

Csak moddolt BIOSal lehet az integrált memóriát letiltani.

Örülök, hogy megoldódott a probléma.

tegnap 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!