Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi okozhatja ezt a hibát?

Mi okozhatja ezt a hibát?

Figyelt kérdés

Üdv! Van egy asztali pc-m amit 2021ben építettek meg, eddig egész jól ment gond nélkül, és még ugyanaz a rendszer fut rajta amit fel telepítettek, vagyis a windows 10. hozzá kell tennem hogy egy használt videókártyát raktak bele 4 gigás ami azelött ment 1-2 évig egy gépbe.

A probléma a következő. Nem jön vissza a kép, eltünik a kép, sötétség van a monitoron néha Ezekből tapasztaltam.

Be van állítva energiatakarékos beállításoknál az hogy 5 perc tétlenség után alvó állapotba legyen, és menjen el a kép . Mivel nem mindig vagyok a gépnél, és múltkor az fogadott hogy visszajöttem a géphez, megmozgattam az egeret, visszajött egy pillanatra a kép, aztán megint eltünt és sötétség volt a monitoron. Ilyenkor nyomni szoktam egy ctrl alt delt, és úgy visszajön a kép hogy a feladatkezelő menüje előjön.

Chat gpt-t megkérdeztem, azt írta hogy lehet videókártya, túl melegszik, nem jó a hűtése, vagy hibás komdenzátorok, memoria vagy lehet alaplap bios, a foglalat, vagy illesztőprogram.

(Mondjuk nem rég telepítettem vagyis frissítettem az illesztőprogramot) azelött nem csinált ilyeneket.

Meg még azt írja hogy lehet monitor hiba is, vagy kábel probléma.

Szóval elég sok mindent ír.

Na de aki találkozott már ilyennel, vagy van valami tapasztalata, azt megköszönném ha leírná hogy mi lehet a gond

tegnap 13:23
 1/1 anonim ***** válasza:

Ha van kép akkor nem videókártya hibáról van szó. Előfordulhat hogy a tétlenség következtében az explorer rendszerkezelő fagy le vagy tölti ki a memóriából.

Ha megnyitod a feladatkezelőt keresd a futást és írd be "explorer.exe" ha így visszajön megvan a hiba, ha nem akkor alvó állapot utáni felébredési hiba lesz.

tegnap 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!