Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi okozhatja ezt a fura hibát?

Mi okozhatja ezt a fura hibát?

Figyelt kérdés

Nemrég vettem egy komplett számítógépet (én válogattam össze az alkatrészeket) és azt csinálja, hogy ha kicsit megmozdítom a gépet, azonnal elsötétül a kép és a GPU (CPU?) ventik felpörögnek maxra. Ez akkor is előjön, ha az asztalt mozdítom meg, ami meg nem ér hozzá a géphez, ami pláne fura (viszont a padlórezgésre érzékeny valszeg). Lehet, hogy valami kontakthiba? Elsőre tápegységre gyanakodtam, de hát Seasonic 850 W Gold, nem hinném, hogy az produkálna ilyet. Viszont a hálózati tápkébelt kicseréltem a gyáriról arra, amit az előző gépemhez is használtam és úgy tűnik, hogy egyelőre megszűnt a hiba, viszont jó lenne konkrétan feltárni a probléma okát. Más tapasztalt ilyet? Lehet hogy a hálózati táp volt megtörve valahol?

A konfig:

CPU: AMD Ryzen 9 7900X3D

MB: GIGABYTE B650 Gaming X AX V2

GPU: GIGABYTE RTX 4070 Ti Eagle OC 12G 2.0 12GB GDDR6X

RAM: Corsair Vengeance 2x16GB 6000MHz DDR5 memória

okt. 21. 10:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Rosszul van valami betéve a helyére.
okt. 21. 10:18
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha a hálózati kábel lett volna megtörve, akkor mozgatásra nem felpörög a ventilátor, hanem egyszerűen az egész gép leáll. Ha csak egy pillanatra is nem kap áramot, azonnal megáll minden. Szóval szerintem a probléma továbbra is fönnáll. Én átnézném alaposan az összes csatlakozást a gépben. Valami biztosan nem jól érintkezik.
okt. 21. 10:26
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy "lötyögős" a procihűtő? Én megpróbálnám úgy, hogy a gépet letenném olyan helyzetbe, hogy az alaplap legyen vízszintben. Ha úgy mozgatom és nem csinálja, akkor arra tippelnék, hogy lazán van rajta a procihűtőm (már ha csak a procihűtő pörög fel úgy ahogy írtad).
okt. 21. 17:42
 4/5 A kérdező kommentje:
No hát megnéztem minden kábelt, a GPU tápcsatit kihúztam, bedugtam, a procihűtő elég fixen áll, illetve a fent említett hálózati tápkábelcsere és most úgy tűnik, megszűnt a probléma.
okt. 23. 09:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Akkor lehet a kártya tápcsati volt a ludas. Ezek a 12-16 pines csatik nagyon kényesek arra hogy vannak bedugva, meg az sem mindegy nekik hogy áll a kábel. Valószínű nálad is ez lehetett a probléma.
okt. 28. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!