Nagyon retkes a pcm. Alaplap, videokártya meg minden. Beáztathatom izopropil alkoholba?
Szétszerelném az egészet és minden alkatrészt beáztatnék aztán persze hagynám hogy kiszaradjon teljesen. Ez okozhat kárt?
A prociról a termálpasztát is ezzel szedik le.
Már elkezdtem kis kézi porszívóval és ecsettel, a nagyja vagy inkább úgy mondom a teteje lejön, de ettől még szemmel látható a kosz. Rá van ragadva az alaplapra, a gpu ventijeire stb.
Ezért gondoltam a fenti megoldásra.
Nekem a műhelyemben van egy PC, nyitott oldallal. Oda bekerül mindenféle kosz, plusz dohányfüst is, de még olyannal a lapnál/ kártyákkal nem találkoztam, hogy ne jöjjön le ecsettel. Ebben az esetben adekvát az alkohol, minél nagyobb tisztaságú, de én az áztatás helyett inkább spriccelném vagy papírtörlővel/ nem szöszölős ronggyal takarítanék. A ventiket fültisztító pálcával szoktam takarítani, és ott én is használok alkoholt.
És ha már ennyire benne vagy, a tápot is érdemes kitakarítani- persze áramtalanítás és a nagy kondik kisütése után.
Hát ez nagyon szutyis sajna.
No meg pl a ventillátorok mögött a lamellákhoz nem is férek hozzá sehogy, ezért gondoltam erre és érdekel is hogy lehet-e egyáltalán ilyet?(áztatás alkoholban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!