Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen számítógépet rakjak...

Milyen számítógépet rakjak össze, ami játékra is alkalmas lenne?

Figyelt kérdés

Van egy asztali pc, ami már közel 8 éves és szeretnék egy újat vásárolni, csak nem tudom hogy milyent érdemes venni.

Annyi féle márka létezik, és ezeknek milyen előnyei, illetve hátrányai vannak, ehhez én már nem értek.

Alaplapból és minden alkatrészből rengeteg fajta létezik.

Abban sem vagyok biztos, hogy AMD vagy Intel legyen, a kettő között milyen különbségek vannak?!

500-600 ezer forintot szánok rá, ha úgy van akkor egy monitort is írhatok, de nem fontos.

Köszönöm.

ma 12:36
 1/2 anonim ***** válasza:

Az AMD jobban fejleszthető, az Intel nem annyira, de abban vannak energiatakarékos magok - ami eleinte sok gondot okozott, de ha Win 11-ben gondolkodsz abban már megoldották. Alaplapból olyan kell, ami támogatja azt a processzort amit kinéztél, mert foglalaton belül is vannak eltérések. Normális VRM hűtőbordával legyen rajta, meg olyan és annyi csatlakozók amiket használni akarsz. Pl sokban csak egy m2 slot van, ami sokaknak már kevés.

Prociból a középkategóriát érdemes belőni (i5, r5). A játékok nem a processzormagok számától fognak jobban futni. Vidikariból attól függ mekkora felbontás érdekel. FHD-hoz a 4060(ti) jó, ha magasabb felbontás a cél ennél jobbra lesz szükség.

ma 12:57
 2/2 anonim ***** válasza:

Nekem Asus-szal jó tapasztalataim voltak, tudom ajánlani.

Ha lehet, kerüld el a nagyon kompakt házakat (micro-ITX), nehéz rendes hutest megoldani bennük.

ma 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!