Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen számítógépet rakjak...

Milyen számítógépet rakjak össze, ami játékra is alkalmas lenne?

Figyelt kérdés

Van egy asztali pc, ami már közel 8 éves és szeretnék egy újat vásárolni, csak nem tudom hogy milyent érdemes venni.

Annyi féle márka létezik, és ezeknek milyen előnyei, illetve hátrányai vannak, ehhez én már nem értek.

Alaplapból és minden alkatrészből rengeteg fajta létezik.

Abban sem vagyok biztos, hogy AMD vagy Intel legyen, a kettő között milyen különbségek vannak?!

500-600 ezer forintot szánok rá, ha úgy van akkor egy monitort is írhatok, de nem fontos.

Köszönöm.

jan. 19. 12:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Az AMD jobban fejleszthető, az Intel nem annyira, de abban vannak energiatakarékos magok - ami eleinte sok gondot okozott, de ha Win 11-ben gondolkodsz abban már megoldották. Alaplapból olyan kell, ami támogatja azt a processzort amit kinéztél, mert foglalaton belül is vannak eltérések. Normális VRM hűtőbordával legyen rajta, meg olyan és annyi csatlakozók amiket használni akarsz. Pl sokban csak egy m2 slot van, ami sokaknak már kevés.

Prociból a középkategóriát érdemes belőni (i5, r5). A játékok nem a processzormagok számától fognak jobban futni. Vidikariból attól függ mekkora felbontás érdekel. FHD-hoz a 4060(ti) jó, ha magasabb felbontás a cél ennél jobbra lesz szükség.

jan. 19. 12:57
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekem Asus-szal jó tapasztalataim voltak, tudom ajánlani.

Ha lehet, kerüld el a nagyon kompakt házakat (micro-ITX), nehéz rendes hutest megoldani bennük.

jan. 19. 14:08
 3/4 anonim ***** válasza:

5-600 ezerért már egy egész jó közepes gépet kapsz.

Alaplapot úgy kell választani hogy eldöntöd usb csatiból mennyire van szükséged, azok gyorsasága számít e neked vagy se?

Type c kell e vagy se?

M2 ssd csati mar mindegyiken van, a kérdés mennyire van szükséged és milyen gyorsra és milyen kapacitasra...?

Memóriából mennyi kell es milyen gyors?

Világítson e mint karácsonyfa vagy se?

Ezeket neked kell eldönteni.

Meg hát nyílván hogy amdt v intelt akarsz.

A jelen magasan AMD, az intel le van maradva mint az állat. A csapból is ez folyik.

Stb stb

És ez az alap(lap). Ha ezt kitaláltad akkor lehet tovább lépni és megnézni hogy a feltételeidnek megfelelő alaplap mely sorozatú procikat támogatja és milyen memóriát. Ddr4 v 5..

jan. 20. 09:25
 4/4 anonim ***** válasza:

#3 vagyok, összepattintottam egy gépet példaként. Iponon nézett árak alapján ez 580.000.

Alaplap - Asrock B650M PG Lightning

Processzor - Ryzen 5 7600X

Processzor hűtő - Thermalright Peerless Assassin 120 SE

Ház - Coolermaster MasterBox TD500 MESH V2 ARGB fekete

Videókártya - SAPPHIRE 11330-02-20G Radeon RX 7800 XT 16GB GDDR6 PULSE

Memória - TEAM GROUP 32GB T-Force Delta RGB DDR5 6400MHz CL40 KIT

Tápegység - Chieftec BPX-850-S VITA 850W

SSD - KINGSTON 2TB NV3 M.2 PCIe M.2 2280 SNV3S/2000G

Amin lehet spórolni még az a ház, a fent leírt az 39.000 forint, de igény szerint megteszi egy 25 ezres is ha akarod.

Tápegységből én nem mennék ez alá, de akár egy jó 750 wattos is elbírja a rendszert. De ennek a chieftecnek az ára egyébkent 32.000. Nem vészes.

Szóval valahogy így.

jan. 20. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!