Várható TI , Super az RTX5090 ből késöbb?
Öreg vagyok és hülye is : )))) Szóval bocsi a kérdésért.
Úgy rémlik hogy 80-90 es verziókból nem nagyon volt/van ilyen verzió.
Várhatóan megint 2 éves gap lesz a következő széria és az 50 között? EZ megszokott tendenciavolt régebben is hogy nem évente jött ki? (ennek mondjuk én örülök)
+1 kérdés:
Van egy 7700X procim ,+ egy ilyen tápom: [link]
ehhez várhatóan melyik VGA lesz az 50es szériából amit még biztosn elbír?
RTX 5090-nek a legalja a 800W tápegység de inkább ajánlott az 1000W, ha létezni 5090 Ti oda meg már lehet 1100-1200W lenne inkább ajánlott, de szerintem nem fog létezni legfeljebb akkor ha az AMD megtudná szorongatni az 5090-et de erre szerintem nem fog sor kerülni, a 3090 Ti-t is felesleges volt kiadni legalábbis fél évvel a 4090 megjelenése előtt hamarabb kellett volna. Jóval többet fogyasztott mint a 3080Ti-3090 és csak 15%-al tudott többet, sokkal drágább is volt és nem sokára utána jött is a 4090 és az ára sem csökkent.
A proci mellé igazából bármi rakható a táp pedig egy 5080-at biztos, hogy elbír de ha lesz majd anno egy RTX 5080 Ti S vagy nem tudom talán még azt is majd bár kitudja mennyit fog fogyasztani, de 5090 teljesen esélytelen.
Senki sem tudja, ha lesz is legkorábban jövő tavasszal válaszul az akkortájt érkező AMD kártyákra. Az dönti majd el, hogy mennyire fogynak, de bőven van hova érkezniük - 5080S 24Gb kb borítékolható amikor elérhetőek lesznek a Samsung 3Gb-s memória moduljai.
Nagyon régóta nem évente váltják egymást a generációk, de nem szokott ilyen sokáig elhúzódni. 1.5 év volt az átlag nagyon sokáig - viszont ez a tendencia valószínűleg nem fog javulni, nem fejlődik úgy a gyártástechnológia hogy értelme legyen.
A procid felbontástól függ, hogy melyikhez lesz jó kombináció. 4k ra rakhatsz mellé akármit, 1440p-n már lenne CPU limited(de nem vészesen, játékra az egy teljesen jó proci, csak épp vannak jobbak). Tápot meg a következő hetekben meglátjuk.
"4k ra rakhatsz mellé akármit"
Közkeletű tévhit.
Nem. A die méretet nem lehet tovább növelni. Csak a köv generációs gyártósorról jöhet majd erősebb GPU. Vagy akkor, ha teljesen átrendezik az architektúrát, és találnak helyet még a tranzisztorok számára. Egyik esetben sem tartom reálisnak, hogy ne inkább RTX 6090 néven jöjjön.
Ami esetleg lahatséges, mert AI GPU-knál megoldották, hogy két chipet összekötnek. Csak kérdéses, hogy lenne-e kereslet egy GPU-ra, ami közel az RTX 5090 dupláját tudja, de 5-10x annyiba kerül... vagy bármilyen felállásban is... nem látom reálisnak az 50 széria búvülését felfelé
nagyon agyalok hogy melyik lenne a legjobb befektetés egy nem HC gamernek mint én aki a gyerekével osztja meg a gépet.
Ár érték arányban az 50 es szériából melyik a leg okosabb választás?
Igazából lehet, akár több memóriával is. A 5090mobile 8X3GB konfigurációt kapott míg az asztali 16x2GB-t ami bármikor cserélhető volna 16x3GB-re.
#6 A chip méretét ugyan nem lehet növelni, de az eladott chip minőségén lehet változtatni. Az RTX4090-en például a magoknak csak a 85%-a volt bekapcsolva míg a jobb minőségű 95%-ban bekapcsolt csipekből munkaállomás kártyák készültek (sokszoros áron), ugyanebből piacra dobhattak volna egy 4090Ti-t, vagy Titan-t is, most pedig ugyanez a helyzet. Szerintem pár hónapon belül érkezik egy RTX B6000/B8000 64GB vagy akár 96GB memóriával és több bekapcsolt maggal mint az RTX5090.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!