Milyen teljesítmény várható ettől a configtól ?
Proci: i5 10400f
Videokártya: MSI GeForce RTX 4060 GAMING X 8G
Ram: Kingston FURY Beast RGB DIMM 2x16GB 3200MHz DDR4 memória
Táp: 550 w FSP
Alaplap: Asus H510M
Ez a gép milyen Fps számokat tud hozni meg grafikát a mai játékokban ?
FHD 60FPS-hez jóformán mindenhol elég lesz, én 10400 + 3070 amit használok igazából legtöbb helyzetben 144FPS is megvan, de mondjuk pl egy AC Valhalla esetében olyan 100-110FPS körül van az átlag mindent maxra húzva.
Mondjuk 4060 kicsit gyengébb, az inkább valahol a sima 3060 és a 3060Ti között helyezkedik el, de ha DLSS-t használsz akkor bőven jó.
Ez 11400f, de valami hasonlót a tiéd is fog tudni.
Köszönöm a válaszokat
Még egy olyan kérdésem lenne ,hogy gondolom akkor ha ez a gép animáció készítésére is bírni fogja ?
Menni fog rajta az animálás is. 😉
Mondjuk, ha ezt most építed, csak a figyelmedbe ajánlanám, hogy kb ennyiért R5 3600-al és egy jobb B550-es lappal is megépítheted és teljesítményben kb ugyanott vagy.
És abba azért van potenciál, ha fejleszteni szeretnél, már ha ez szempont.
Ez egy teljesen korrekt gép. 2 észrevétel.
1) Ha ezt most veszed, akkor a processzor helyett én is inkább AM4, vagy Intel LGA1700 platformra építkeznék már. Hasonló áron be tudsz szállni főleg AM4-be, és ott vannak erősebb procik, mint ami valaha kijött LGA1200-ra, ha majd fejlesztenél, de egy Ryzen 5 3600 vagy Ryzen 5 5500 ahogy előttem említették még picivel jobb is, hasonló áron vagy még kevesebbért is.
2) Az RTX 4060 alig-alig tud többet mint az RTX 3060, csak a fejlettebb RTX / DLSS miatt érheti meg a többletet ha számít neked bármelyik. Ellenben a 3060-nak volt még 12GB változata is, ami hosszú távon előnyt jelenthet a 4060-hoz mérten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!