Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Biztonságos így vásárolni...

Biztonságos így vásárolni nagyobb összegben?

Figyelt kérdés
300 ezer ft nekem soknak számít, de nyilván más sem szívesen veszítené el. kinéztem egy eladót Hardveraprón, előre összerakott konfigokat árul, kiemelt hirdetései vannak, és 220 feletti pozitív értékelése, (semmi negatív vagy semleges) 11 éve tag. de semmit nem tudok róla hogy magánvállalkozó, vagy számtechboltos vagy ki fia borja lehet, ilyen kérdésekkel meg nyilván nem terhelném. mennyire biztonságos így üzletelni? (nem kér előreutalást sem, utánvétesen történik)
tegnapelőtt 18:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
76%

300ezres terméknél egy 30ezres "kedvezményért" cserébe lemondasz a garanciáróól és a biztonságos vásárlásról plusz még pár alkatrész használt is?

(garanciát bárki be tud kamuzni, de egy nagyobb vállalkozó be is tartja rendszerint)

tegnapelőtt 19:41
 12/18 A kérdező kommentje:
amit tervezek venni ott minden alkatrész új
tegnapelőtt 19:44
 13/18 anonim ***** válasza:
Én ekkora összegnél felhívnám telefonon az illetőt és kérdeznék tőle néhány dolgot a termékkel kapcsolatban. Az is jó ha lesz bizonyítékod arra amit mondani, ígérni fog.
tegnapelőtt 20:14
 14/18 anonim ***** válasza:
53%
oké, új alkatrésznél is 300e -s végösszegnél rongyos 30e-ért megéri magánszemélytől venni és nem boltból, valódi garanciával?
tegnapelőtt 20:22
 15/18 anonim ***** válasza:
53%
Én ekkora összeget biztos nem adnék egy konfigurációra ami néhány év múlva elévül, azon kívül a garancia sem mellékes dolog..
tegnapelőtt 20:32
 16/18 anonim ***** válasza:
Sok sikert.
tegnapelőtt 21:47
 17/18 anonim ***** válasza:

Én megtaláltam akiről szó van, nem mintha nehéz lett volna. Több millió Ft-ban árul gépeket, nem hiszem, hogy ezt ekkora tételben így nyiltan majd számla / nyugta nélkül tolja. 220+, 11 év, sok sok gép nagy összértékben, nem most fognak átverni. Azt azért úgy nagyjából össze lehet rakni, hogy a GPU-k azok használtak, hisz 3 hó garancia.

Viszont nekem nem jön ki hogy ez mitől olcsóbb 30 ezerrel, feltéve, ha ugyanazt a konfigot nézem 300+ körül. Ezért lenne jó, ha ezt a 7 pecsétes titkot legalább bemásolnád ide, hogy konfig. :)

Amit leírt és új, az 120 a boltban. A GPU használtan pont van, 130-ért. Ez 250. Van még egy ház meg egy új táp. Utóbbit nem tudom mert csak a watt van megadva, a háznál nem írta, hogy új-e. Ha igen, akkor az 14, ha jót találtam meg. De ez neked hogy jön ki 30-cal olcsóbbra, mint a bolt? Vagy nem jót nézek mert elnagyolva közölted a 300-at és 340.

Mert nyilván ő összerakta, adózik, haszon, tehát így meglesz a 300 csak ez nincs a bolti ár alatt. Itt azt fizeted meg, hogy nem te rakod össze és fel van rakva a Windows. Ezt mondjuk ugyanúgy megfizeted bárhol máshol ha gépösszerakást kérsz, csak ott nem fognak használt GPU-val foglalkozni.

Tehát ha te megrendeled az alkatrészeket a boltból meg a használt kártyát hardverapróról, magad csavarozod össze, akkor talán spórolsz 10-20 ezret. DE ez csak feltételezés, nagyvonalakban számolgatás, hisz csak megnyitottam egy hirdetést, ami lehet nem is az, amiről a háttérben szó van.

Nem kutakodni akartam, csak azért államtitkot sem kell csinálni egy random hirdetésből. :)

De megmondom mi a kulcsfigura a képletben. A GPU. Mert használt és jobb mint a bontatlan bolti garis 130 ezerért, mert ennyiért nincsen 16 GB VRAM-mal kártya a bolt polcáról.

Jó játékot!

tegnapelőtt 22:04
 18/18 A kérdező kommentje:
köszönöm
tegnapelőtt 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!