Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hp laptop nem indul el.Sötét...

Hp laptop nem indul el.Sötét a kijelző , nem hoz be semmit.Mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés

Kiírtam a legújabb biost pendrive-ra majd elindítottam a gépet a windows+b

billentyükkel+bekapcs.Ekkor elindul a bios frissítés és le is fut minden szépen.Ujraindítás után sötét minden egy betűt sem ír ki , semmit sem.A windows felajánlotta a bios frissítést és a párom rányomott.Majd restart után jött ez a hiba.Volt már bios reset is windows+v bill.Mi lehet a hiba?Alaplap?

tegnap 11:33
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Boot menü F9 , Bios F10 erre sem reagál.
tegnap 11:35
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Bios frissítés után általában sokkal tovább tart a POST. Ha nem vártál eleget és kikapcsoltad,akkor lehet,hogy nem fejezte még be a frissítést.
tegnap 12:14
 3/11 A kérdező kommentje:
Vártam vagy 10 percet , addig biztos nem tart a bios frissítés.
tegnap 12:33
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Cmos elem eltávolítással próbáltad a bios resetet? Könnyen lehet, hogy valami félrement a frissítés alatt, szóval most újra kéne programozni a bios chipet. Amúgy a Windows nem túl ügyes bios frissítés téren, sokan jártak már így.
tegnap 13:20
 5/11 A kérdező kommentje:
Cmos elem eltávolítással nem próbálkoztam mert még garanciális , úgyhogy nem szedem szét.Már le van jelentve a HP szervíznek.Remélem megcsinálják garanciába.Ha meg nem akkor így jártunk.Tetwes windows 11.
tegnap 13:26
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát eső után köpönyeg, de nem kellett volna rányomni arra a bios frissítésre.

Az elrontott bios írást nem fogják garanciában megcsinálni.

Meg lehet javítani, de újra kell programozni az alaplapon a bios chipet, amihez szét kell szedni(garancia ugrik). És lehet, hogy nem is olcsó. Én mindenesetre azért utána járnék, mert így az a laptop csak ajtótámasz.

Az elemet meg fölösleges kivenni, mert ha elcsesződött a bios frissítés, akkor nincsen mit resetelni.

Szóval szerintem nézz utána, hogy mennyiért írják újra a bios chipet, mert lehet, hogy megéri még úgy is, hogy elveszik a garancia.

tegnap 13:47
 7/11 anonim ***** válasza:
Pont én is szopok most egy asztali alaplappal, amiről ki kéne forrasztani a bios chipet és újraprogramozni. Lehet amúgy ebayen kapni előte felprogramozott chipet, csak az én esetemben többe kerülne mint amennyit ér az egész, úgyhogy letettem róla. De ha a te géped még garanciális volt (mert nyilván ettől ugrik), meg fogtál már a kezedben forrasztópákát, megfontolandó lehet ez a megoldás.
tegnap 13:53
 8/11 A kérdező kommentje:

Felhívtam a számtech boltot a szervízük kb. 30000-ért csinálná meg a bios flash-t.Megvárjuk mit mond a garanciaszervíz hátha megcsinálják garanciába.

Majd megírom a fejleményeket.Köszönöm a válaszokat.

tegnap 15:02
 9/11 anonim ***** válasza:

Egyes HP laptopokon elérhető a bios recovery mód, azzel helyre lehet állítani:

[link]

tegnap 19:09
 10/11 A kérdező kommentje:

Igen ez is támogatja az automatikus bios helyreállítást, de sajnos nem működik.

Egyedül a manuális bios frissítés működik

The System Bios is being recovered.The recovery will take several minutes to complete.

A System BIOS Recovery has occured.

BIOS Recovery (500)

Tehát hiba nélkül lefut a BIOS frissítés , és mégis csak a sötét kijelző van.

Köszi.

tegnap 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!