Hp laptop nem indul el.Sötét a kijelző , nem hoz be semmit.Mi lehet a probléma?
Kiírtam a legújabb biost pendrive-ra majd elindítottam a gépet a windows+b
billentyükkel+bekapcs.Ekkor elindul a bios frissítés és le is fut minden szépen.Ujraindítás után sötét minden egy betűt sem ír ki , semmit sem.A windows felajánlotta a bios frissítést és a párom rányomott.Majd restart után jött ez a hiba.Volt már bios reset is windows+v bill.Mi lehet a hiba?Alaplap?
Hát eső után köpönyeg, de nem kellett volna rányomni arra a bios frissítésre.
Az elrontott bios írást nem fogják garanciában megcsinálni.
Meg lehet javítani, de újra kell programozni az alaplapon a bios chipet, amihez szét kell szedni(garancia ugrik). És lehet, hogy nem is olcsó. Én mindenesetre azért utána járnék, mert így az a laptop csak ajtótámasz.
Az elemet meg fölösleges kivenni, mert ha elcsesződött a bios frissítés, akkor nincsen mit resetelni.
Szóval szerintem nézz utána, hogy mennyiért írják újra a bios chipet, mert lehet, hogy megéri még úgy is, hogy elveszik a garancia.
Felhívtam a számtech boltot a szervízük kb. 30000-ért csinálná meg a bios flash-t.Megvárjuk mit mond a garanciaszervíz hátha megcsinálják garanciába.
Majd megírom a fejleményeket.Köszönöm a válaszokat.
Egyes HP laptopokon elérhető a bios recovery mód, azzel helyre lehet állítani:
Igen ez is támogatja az automatikus bios helyreállítást, de sajnos nem működik.
Egyedül a manuális bios frissítés működik
The System Bios is being recovered.The recovery will take several minutes to complete.
A System BIOS Recovery has occured.
BIOS Recovery (500)
Tehát hiba nélkül lefut a BIOS frissítés , és mégis csak a sötét kijelző van.
Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!