Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nagyjából 180 ezerért szerinte...

Nagyjából 180 ezerért szerintetek megérte a gép?

Figyelt kérdés

Egy új-használt hibrid gépet raktam össze;

AMD Ryzen 5 3600 / használt

Gigabyte B450 Gaming X / használt

EVGA 850GQ 80+GOLD / használt

2x8gb 3200mhz Kingston Fury Beast / új

Kingston NV2 m.2 500GB SSD / új

SAPPHIRE RX 5700XT / használt, nem bányász

Cooler Master Hyper 212 Black X Duo / új

Egy 10 éves konfigot váltott, próbáltam viszonylag olcsón de normális mértékben modernizálni. Az 5600-as proci, és a 3060(ti) kártya volt még versenyben, de mindkettőnél az olcsóbb-gyengébb kombó győzött. FullHD játékokra használom, ez volt a cél. A kérdés viszont az, hogy sikerült-e valamivel mellélőnöm? Akár árban, akár választás ügyileg.

dec. 28. 23:58
 1/9 anonim ***** válasza:

"2x8gb 3200mhz Kingston Fury Beast / új"

Ha már őj akkor ehelyett én valami normális 3600-as kitet lőnék, max 2000Forinttal drágább. A többi amúgy korrekt.

dec. 29. 01:06
 2/9 A kérdező kommentje:
#1 úgy voltam vele, hogy OC-zni nem fogok, az alaplap meg 2933mhz-ig támogat alapból. Ez a felett volt.
dec. 29. 02:39
 3/9 anonim ***** válasza:
Az alaplap nem támogat semmit, a memóriavezérlő a processzorban van. A Ryzenek szeretik a DRAM:IF:FCLK szinkron órajeleket, 3000-res Ryzen mellé mehet,de inkább kell a 3600-as RAM. Egy kattintás a biosban és megy :)
dec. 29. 03:14
 4/9 anonim ***** válasza:

Jó gép.

Ha nem OC-zod a RAM-ot 2400MHz-en megy amivel sok teljesítménytől elesel. Mindenképp próbáld ki az XMP-t. Amúgy manuális tuninggal mehet 3600-on is ez a ram.😉

Ha valami kevés lesz van fejlődési lehetőség foglalaton belül is 5700x/5700x3d. A bazi táppal kb bármilyen videokártya társítható.

Amúgy korrekt kis konfig árban és teljesítményben is.

dec. 29. 07:32
 5/9 Szirty ***** válasza:
78%

Miért utólag kérdezed meg? Önigazolást keresel?

Ha valaki rosszat mond róla azt megharapod? :)

Vásárlás előtt kellett volna feltenni a kérdést szerintem.

dec. 29. 08:21
 6/9 anonim ***** válasza:
Megharapod... 🤣🤣
dec. 29. 08:40
 7/9 A kérdező kommentje:

#5 mivel legutoljára az internet népét hívtam segítségül, most úgy voltam vele hogy én megyek utána a dolgoknak.

Mondhatjuk úgy hogy önigazolást keresek, de akár úgy is hogy egy "ellenőrzést", hogy eltoltam-e valamit. :'D

#3 igazad van, ezt benéztem.

A 14 napos elállást már buktam a ram-nál, szóval nem tudom innen hogyan tovább.

Eladhatom, de bukok rajta.

Felrakom pár helyre hogy cserélnék erősebbre, hátha.

#4 ez is volt a cél a táppal.

dec. 29. 13:39
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem olvastam figyelmesen a kérdést: ha már megvetted akkor lényegében a RAM is mindegy. Néhány esetben jelentett volna pár százalékot és azért szoktuk ajánlani mert ma már nincs árban különbség a 3200 és 3600 között. Ha a frissen vásároltat kell eladni némi bukóval és úgy venni másikat az már felesleges pénzkidobás :)
dec. 29. 13:49
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

OK AMD Ryzen 5 3600 / használt

OK Gigabyte B450 Gaming X / használt

EVGA 850GQ 80+GOLD / használt

-feleslegesen nagy. 850W-ba belefér egy 5800X3D+RTX4090...

2x8gb 3200mhz Kingston Fury Beast / új

-lehet 2x16gigában gondolkodtam voona már, de a 16GB még talán mindig épp elég a legtöbb helyen.

OK Kingston NV2 m.2 500GB SSD / új

SAPPHIRE RX 5700XT / használt, nem bányász

-5000 széria nincsajavasoltak között... tud problémás lenni, és pl nincs mesh shader se, így a jövuálllóságba beleköphetnek a játékkészítők (pl alan wake 2). RX 6600/XT lett volna a választásom.

Cooler Master Hyper 212 Black X Duo / új

-feleslegesen drága. A legolcsóbb 120mm toronyhűtő is bőségesen megtette volna.

Szóval nagy mellélövés nincs. Nem ez az ideálisan elköltött pénz erre a célra, de úgy igazi hiba nincs benne, semmi szentségtörést nem követtél el. Jó ez így.

dec. 30. 00:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!